Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forvirret over teenager årene

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det du går igennem ligenu er Puberteten. Den er meget underlig for nogle. Den starter tit tideliger for piger (Gennemsnitli i 12 års alderen faktisk) Forskerne er begyndt at bemærke at børn går i puberteten hurtiger. Jeg forstår godt det du går igennem det er noget alle går igennem, det er bare på hver deres tidspunkt og ingen regerer på samme måde. At du bliver teenager betyder ikke at din barndom er overe. Faktisk er du “barn” intil din hjerne er færdig udviklet kan man kalde det. det er den normalt først i 23 års alderen. Men. Du er bare forvirret over alt der sker, det giver god medning. Jeg syndes det ville være en god ide og tale med dine forældre om det. de har selv gået igennem det du går igennem ligenu. Det er svært, men det bliver bedre alt det med kæreste osv kan godt være forvirende i starten. det er noget man skal vende sig til. Du skal bare give det tid. Det er også vigtigt man får sovet ondtligt når man er i puberteten. Det er jeg dog ikke så selv god til. Jeg tror dog stadig at det bare er naturligt det du går igennem ligenu. Ens følelser kan virkelig også køre rundt. Pludslig er man glad, så man trist eller sur. Det kan skifte fra nærmest minut til minut i starten. Det med drengen er også naturligt og helt normalt. Det er i din alder det begynder så småt. Det kommer mere under kontrol, men du skal stadig være opmærksom og ja, Alt går hurtigt. Det er ikke altid fair, Man vil bare gerne væk fra alt og alle og gider ikke noget. Telefoner er noget næsten alle har, De fleste er afhængelige og kan ikke overleve en dag uden den. Det kun godt hvis du ikke bliver afhængelig at din telefon. Alt det med følelser kommer det også styr på med tiden i starten er det altid sværest. Du bliver nød til at holde ud. Men igen, jeg syndes du skal snakke med dine forældre om det. De har selv gået igennem det og de vil ikke blive sure på dig. Held og lykke.

  • MiniSlehm, Dreng, 15 år

Hej der.
Nu er jeg en der går i 7. klasse, så jeg kan jo ikke sige, at tingene er så meget anderledes her, for nu går vi jo hverken i samme skole eller klasse, men i min klasse gennemgik vi det samme. Vi havde en kæmpe periode hvor en masse bagtalte, blev uvenner, stillede spørgsmålstegn til følelser osv. Men bare rolig, det skal nok blive bedre. Der er f.eks. nogle små ting, hvor du kan hjælpe din klasse med at forbedre sig.
Næste gang en eller anden begynder at snakke grimt om en anden person til dig, så sig at du ikke er enig, eller at du synes, det var lidt groft sagt/dårlig stil.
Og nej, alting behøver ikke at handle om drenge, kærester, flirts, forelskelse og telefoner. Det er jo inderst inde noget man selv vælger at bruge tid på. Selvom folk siger, at det hele er de sociale medier, så er det jo ens egen finger der trykker på telefonen.
Jeg havde selv den største forelskelse i næsten et år. Efter et halvt år troede jeg, at det var forbi, men da jeg begyndte at snakke lidt med ham, kom alle følelserne tilbage.
Mine ALLERBEDSTE råd til dig, er for det første, at bare sige til en person, er nu har de nået grænsen. Det var dårlig stil, at de bagtalte en.
For det andet, bare tag tingene som de lidt kommer, for ja, det du jo gennemgår er puberteten, og personligt får jeg det så meget bedre af, bare at lidt tage tingene som de kommer, og være afslappet. Før i tiden lod jeg også bare hele tiden som om, jeg smilte hele tiden, men nu er jeg rent faktisk glad, fordi jeg ikke længere er så anspændt.
Nogle måneder er livet godt, andre gange stressende, nogle gange lidt kedelig, og andre gange helt vildt fantastisk!
God dag til dig søde, og alt held i fremtiden og nuet.
– Fra mig.

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat