Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal spise

Hej jeg er en pige på 12 år

om morgenen i hverdagene syntes jeg tit

det er for tideligt til at jeg er sulten.

Jeg bliver først sulten når vi alligevel skal spise i skolen

men mine forældre tvinger mig til at spise

mine veninder må selv bestemme

om de vil have morgen mad eller ej

hvad skal jeg gøre?

Fra pige 12 år

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Jeg forstår dig godt at hvis du ikke er sulten at du så heller ikke har lyst til at spise. Men jeg vil også sige at det faktisk er vigtigt at få noget at spise om morgenen. Det er vist det vigtigste måltid på dagen at få morgenmaden har jeg hørt noget om så måske er det derfor dine forældre vil have du får morgenmad.

  • Dreng, Dreng, 13 år

Hej, jeg kender godt til når man bare overhovedet ikke har appetit om morgenen. Derfor kan jeg også godt forstå at det er vildt irriterende når dine forældre tvinger dig til at spise morgenmad. Jeg tror det er vigtigt at huske på, at dine forældre ikke tvinger dig til at spise morgenmad fordi de vil være nederen, men fordi de vil have at du har energi til resten af morgenen, især henne i skolen. Jeg synes at du skal sige til dine forældre at du ikke har så meget appetit om morgenen, og at du typisk først bliver sulten til frokost. Du kan evt. lave en aftale med dem om, at du tager en smule morgenmad med i skole (altså en rugbrødsmadder eller noget) som du så kan spise i det lille frikvarter, hvis du alligevel bliver lidt sulten, nu hvor du ikke har fået morgenmad. På den måde sikre du dine forældre at du har mulighed for at spise noget inden frokost, men du bliver heller ikke tvunget til at spise morgenmad, hvis du ikke har appetitten til det. Held og lykke!

  • Anonym, 16 år

Hej jeg forstår godt det er irriterende at du skal spise når du ikke er sulten men det er altså vigtigt prøv at snakke med dine forælder om mængden på din morgenmad fx behøver man ikke spise harvergryn hver morgen en halv banan fx kan skaktens være nok eller en halv bolle det behøver ikke være så meget du kan også spørger om du ikke Jan få noget at spise med til det lille frikvarter et stykke frugt eller nogen nødder så du bare for lidt inden frokost det ved jeg hjalp min veninde

  • H, Pige, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat