Brev

Ender i noget rav.

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig.
Jeg forstår din bekymring, jeg ville først og fremmest sige, at det ikke er sundt for dig, og mit råd ville være at finde nogle mere anstændige venner, som ikke er ude i et usundt miljø. Jeg ved ikke om det noget du gør fordi du har lysten, eller om der måske er lidt gruppepres? Du føler måske, at du skal være med til disse ting for at passe ind? Er det tilfældet, så skal du vide at du skal være dig selv, og ikke deltage i de drengestreger, hvis du har det dårligt med det.

Jeg har selv en bror på din alder, og han er ude i mange dårlige ting, det opstod bla. pga han følte han skulle passe ind, så han gik med til det som hans venner gjorde, og det har forvoldt meget smerte for ham selv men også hans pårørende.

Jeg synes du skal træde et skridt tilbage og tænke på om du virkelig vil være en del af de drengestreger. At ryge hash er ikke ulovligt, men det er ulovligt at sælge, så begynd aldrig på det! tage snus er der intet i vejen med, det ødelægger blot dit tandkød, men tænker du er klar over hvad det gør, og kanonslag er meget ulovligt, og det giver en kæmpe bøde hvis i bliver taget i det, så synes jeg du burde stoppe med.

Det er kun dig der kan bestemme om du ville komme i et “bandemiljø” som du kalder det, jeg ville ikke sige du er ved at skifte kurs til det. For de ting i laver, er ret milde ting i forhold til hvad i kunne være ude i, så det skal du ikke frygte. Men husk at du selv er herre over dit liv, dine valg. – DU bestemmer om du skifter kurs.

Jeg håber for din skyld, at du har fået lidt svar på dit spørgsmål, samt nogle råd.
Held og lykke til dig ven! <3

  • Lytteren, Pige, 18 år

Hej
Forstår dig godt! Men for dit eget bedste så stop med hash og snus fordi det ender aldrig godt😫 istedet fokusere på skole, familie venner ( både fra skolen men også de andre ) også lær at sige fra fordi du ender et helt forkert sted og husk om 2 år er du voksen og der skulle du meget gerne have styr på dit liv og ikke hvilke stoffer der er farligst❤️ Sig fra du kommer altid langt ved at sige fra

  • Maya, Pige, 13 år

Hej, dreng på 16.
– Jeg synes at det er rigtig fedt at du tager initiativ til at spørge til råds. Der er ingen tvivl om at du er på vej ud i noget der muligvis kunne være risikabelt. Jeg ser rigtig mange på din alder i lignende situationer, og for mange af dem – ikke nødvendigvis dig – ender det nemlig med at de bliver indblandet i noget rod, eller at de havner i en uheldig situation, hvor de intet har at gøre. Drengestreger betyder desværre ikke længere hvad det engang gjorde. Man plejede at lave dørfis, nu kaster man med eksplosiver og ryger hash.

Der er som sådan ikke noget galt i at ryge lidt hash, så længe man ikke lader det tage overhånd og stadigvæk kan opfylde sine pligter og leve op til sit ansvar.
Jeg ved ikke om det er nødvendigt at du stopper med at hænge ud med de venner du nævner, dem som ikke går på skolen, men jeg synes det er en god idé at du tager en snak med dig selv, og finder ud af, hvor grænsen går. Du skal ikke lade dem presse dig til at gøre noget, du ikke har lyst til, lovligt eller ulovligt. Så kan det godt være at de ikke synes, at du er “sej” eller “hård”, men du har et langt liv foran dig, og det skal deres dårlige indflydelse ikke ødelægge. Der er ikke nogen fremtid i at være en del af bandemiljøet, du skal have en uddannelse, du skal være en god søn og du skal have en familie og et godt liv, der er ikke plads til at kaste kanonslag eller til at lave knæk – det nytter ikke noget.

Hvad angår snus, så brug det ansvarligt og pas på dine tænder.

Mit råd: Fokuser på din fremtid og gør dig umage i skolen, især i matematik, kemi og i fysik. Jeg kan ikke understrege hvor praktisk og hvor fedt det er, at være god til matematik. Det åbner så mange døre, uanset om du vil være økonom, advokat, læge, håndværker, pilot eller hvad du nu vil. Det er der, fremtiden ligger, især som udviklingen er lige nu, og jeg tænker at du nok gerne vil tjene fede penge.

Det skal nok gå, bare hold dig selv i kraven og sørg for ikke at blive rodet ud i noget.

  • Michael, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.
Chat
Chat