Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gymnasie? Tidlig alder

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Man behøver ikke drikke og feste i gymnasiet – der er masser af helt normalt søde og rare mennesker ligesom dig! Som garanteret er søde, kloge, spændende at snakke med, fede at hænge ud med, etc.

Jeg drak ikke alkohol i gymnasiet, men jeg tog bare med til festerne for at hænge ud med mine venner, og det var rigtig fint. Der var ikke nogen der gik op i om jeg drak alkohol.

Jeg har hørt om folk der startede i gymnasiet som 15-årige (typisk snart 16), og det kan sagtens gå rigtig godt – men hvis du er bekymret om det, så kan du sagtens tage et år på efterskole (som ofte er en god oplevelse for folk, hvor de også bliver lidt stærkere i hvem de er, og måske tør stå mere ved sig selv) og så være 16 når du starter ligesom de fleste andre.

Held og lykke med det!

  • Anonym, Dreng, 21 år

Jeg har selv været svømmer, og jeg stod i samme dilemma i slutningen af 9. klasse.

Du kunne prøve at komme til info møde på en 10. klasse tæt på dig, hvor du kan stille spørgsmål og høre om det er noget for dig.
På de fleste 10. klasser får de nemlig tideligt fri og har få/ingen lektier, så der er massere af tid til at svømme + du kan få en talentordning hvis du har lyst.
På den måde kan du få svømning samtidig med at du bliver et år ældre.

Og så syntes jeg at du skal mærke efter i din mave, fordi du skal ikke gå direkte på gym hvis det føltes forkert.

Jeg gik direkte på gym, og det er slet ikke så slemt at være yngre. husk på at der er mega mange som går på gym, og 100 at du finder nogen som du får det godt med.

Knus<3

  • anonym, Pige, 16 år

Jeg gik selv direkte fra 9. i gymnasiet og var i forvejen yngre end næsten alle de andre i min 9. kl., men jeg havde ikke lyst til efterskole eller andet og ville gerne fagligt videre. Jeg havde de samme betænkeligheder som dig for med hensyn til fester, alkohol og sex var jeg bare ikke så langt fremme som de andre på gym. Jeg må også indrømme at der gik nogen måneder med at begynde at tænke på en ny måde og modnes men efterhånden synes jeg at jeg nåede de andre. Nu går det bare fint og jeg tænker faktisk ikke på min alder i forhold til de andre.

  • J, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat