Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner mobber

Hej jeg er en pige på 14

Mine venner mobber mig med at jeg er fed og at jeg ikke er klog nok
(Selvom jeg er valgt til sådan noget for kloge elever på et fag)

Hvis nogen har oplevet det, hvad gjorde i så?

Og hvis i ikke har, hvad skal jeg stadig gøre?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Har selv haft venner ligsom dine. Endag blev det for meget og jeg sagde det til dem, og de troede lidt det var sjovt igså for mig, men da jeg sagde deet stoppede de med at gøre det. Synes du skal gøre det samme. Og hvis de ikke stopper, er de ihvertfald ikke dine rigtige venner, og så burde du holde en pause fra dem

  • Ksks, Pige, 14 år

Sig det til din lære eller dine forældre. Du kan sige til din lære at du ville snakke om noget. Vis du er for bange med at sakke med dig lære kan skrive et brev til henne/ham.
Håber du kan bruge min svar

  • Rose, Pige, 13 år

hej, er også selv blevet valgt til en linje for nogen som virkelig stræber for skolen, i starten blev jeg også kaldt alle mulige ting, men bare husk at forsvare dig selv, eller måske du kunne sige det til en voksen/lære

  • ......, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat