Brev

Veninde ændre sig blandt andre venner

Jeg har en rigtig god veninde, hun er faktisk min bedste veninde ,
men problemet er at hun får mig til at føle mig dårlig og “nedgøre” mig
når hun er sammen med andre venner.

Jeg er 1 år ældre end hende, men alligevel er hun højere end mig, pænere end mig, bedre udviklet end mig og klogere end mig. Det gør mig faktisk ret ked af det nogle gange for det er jo ikke en rar ting at få af vide nærmest hver dag at “hold kæft hvor er du dum i dag” osv.

Hun er min bedste veninde men det gør mig bare så ked af det.
Nogle gange kalder hun mig “Einstein” fordi jeg måske ikke er den klogeste af de klogeste,
men det er bare ret nederen at få af vide.

Hun siger det på sådan ironisk og sarkastisk måde som rammer mig ret hårdt.
Jeg tør ikke sige det til hende.

Hvad skal jeg gøre??

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Har stået i helt samme situation som dig, og nu vil jeg give dig et råd, som jeg ville ønske jeg selv fulgte med det samme.

Stop venskabet. For som jeg forstår det, lyder det som et rigtigt giftigt forhold I har. Jeg var selv for naiv til at stoppe mit venskab til min bedsteveninde, fordi jeg var bange for at miste alle mine venner, men ingen af dem var rigtig mine venner. Det tog mig 4 år før jeg endelig valgte at sige til mig selv, at livet er for kort til giftige og falske forhold. Og i dag står jeg med fantastiske venner, hvor der er plads til at jeg kan være mig selv 100%.
Og det kan godt være hun er din “bedsteveninde”, og hun kan sikkert være rigtig sød, men girl, trust me når jeg siger det er allerbedst at stoppe det forhold. Du fortjener så meget mere og det vil gavne dig så meget, og du vil blive så meget gladere!

  • Anonym, Pige, 16 år

Jeg synes bare du skal sige det til hende.
Af egen erfaring var jeg den person der nedgjorde andre hvis de stavede dårligt eller noget, men jeg lagde sku ikke selv mærke til det. Der var en person der fortalte mig hvor en forfærdelig en person jeg var og at jeg ærlig burde ændre hele min personlighed eller dræbe mig selv. Det gav mig et nyt synspunky👍

Det fik mig sku til at tænke, og jeg tror hvis din veninde virkelig er så klog og din bedste veninde. Så må hun da regne ud at det hun gør ikke er særlig smart. Hvis ikke, synes jeg bare du burde finde dig en anden veninde.
Sig det til hende.

  • Jackie Chan, Dreng, 14 år

HEJ pigepå 14 år.
Er hun virkelige det vær vis hun kalder dig for dumme ting og siger hold kæft hvor er du dum. Du kan finden nogen der er bedre end hin og nogen som gør dig glad vær dag.r

  • Cm, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat