Brev

Tudefjæs

Føler altså jeg græder meget.

Altså næsten hverdag græder jeg.

Føler mig som et tudefjæs.

Jeg spurgte nogle piger i min klasse

der sidder ved mit bord,

om hvad de ville gøre

hvis de fik nogen til at græde.

De sagde at de ville grine af dem.

De gør mig også ret kede af det.

Jeg ville engang søge på nogen

fordi en pige i klassen sagde

denne person var flot.

Jeg var nysgerrig og en af dem sagde

at det ikke var svært at være flottere end mig.

Og det ved jeg godt,

men det gjorde mig stadig ked af det.

Havde virkelig lyst til at græde.

De har gjort flere gange

at jeg har lyst til at græde.

Har ikke engang lyst til at fortælle det til nogen.

Det seriøst bare så pinligt.

De siger ikke engang sådan nogle onde ting.

Måske bare spurgt eller luk røven.

Jeg græder jo over de mindste ting.

Der er bare flere ting ogs.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

jeg har en ven der har det ligser dan. vis du har en ven mor/far eller lære så kan er det en god ting at tale om det med en af dem (helst den du er mest tryk ved ). det hjalp min ven og hun har det bedre nu. held og lykke

KH Q

  • Q, Pige, 10 år

Hej, jeg vil bare lige først sige at der intet galt med at græde. Du behøver ikke at være pingligberørt af det, alle græder, nogle viser det bare ikke, og gør det når ingen er der. Men jeg synes det er stærkt at der at græde foran folk, det er ikke alle der kan det. ‘
Ligesom en af de personer sagde, at du kunne tale om det her, sammen med en du er nær med og føler dig tryg med; tætte venner, familie medlemmer. Du kan også bringe det her emne op hos din lærer, og fortælle dem at du ikke har det særlig godt med, når folk kommenterer dårligt om dig. Du kan vælge at spørge din lærer om, hvis han vil tale med din klasse om det her emne, og så hvis du helst vi være anonym, så bed din lærer om ikke at fortælle navne.

Håber det hjælper, og husk der er intet galt med at græde.

  • :D, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat