Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tudefjæs

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

jeg har en ven der har det ligser dan. vis du har en ven mor/far eller lære så kan er det en god ting at tale om det med en af dem (helst den du er mest tryk ved ). det hjalp min ven og hun har det bedre nu. held og lykke

KH Q

  • Q, Pige, 10 år

Hej, jeg vil bare lige først sige at der intet galt med at græde. Du behøver ikke at være pingligberørt af det, alle græder, nogle viser det bare ikke, og gør det når ingen er der. Men jeg synes det er stærkt at der at græde foran folk, det er ikke alle der kan det. ‘
Ligesom en af de personer sagde, at du kunne tale om det her, sammen med en du er nær med og føler dig tryg med; tætte venner, familie medlemmer. Du kan også bringe det her emne op hos din lærer, og fortælle dem at du ikke har det særlig godt med, når folk kommenterer dårligt om dig. Du kan vælge at spørge din lærer om, hvis han vil tale med din klasse om det her emne, og så hvis du helst vi være anonym, så bed din lærer om ikke at fortælle navne.

Håber det hjælper, og husk der er intet galt med at græde.

  • :D, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat