Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

træt af at være klassens ukloge

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej❤️
Jeg er lige gået ud af folkeskolen, og har også altid selv følt mig som den ukloge og har haft meget lav selvtillid. Vi var rigtig få piger i klassen, og de var alle bedre end mig. Jeg fik lavere karakterer end dem, og de behandlede mig, som jeg gik i 6, og jeg blev dagligt kaldt for dum eller lignende. (Hvilket ikke var en joke)
Jeg fandt hurtigt ud af, at hvis jeg snakkede meget om hvad jeg ved og hvad jeg er god til i pauserne eller timerne, eller hvis vi lavede noget timerne som jeg vidste jeg godt kunne prøvede jeg, at træde i karakter. Det har også hjulpet mig meget at hurtigt google svaret på et spørgsmål, før jeg rækker hånden op🥵

Jeg har også svært ved både engelsk og Mat, og da mine lærer ikke var til meget hjælp, begyndte jeg at gøre en indstats selv. Som at få hjælp til mat opgaver af mine venner eller familie, og ændre alle undertekster til engelsk, høre engelsk musik og prøve at tænke engelsk.

Trust me det virker! Jeg er gået op i Karakterer i mit standpunkt desto mere jeg gør det. Håber det her gav lidt mere selvtillid til sjælen.
Hilsner❤️❤️❤️

  • P, Pige, 16 år

Hej
Jeg vil lige starte med at sige at du er perfekt for den du er👌🏻
Jeg synes ikke man er uklog hvis man har lidt problemer med nogle af fagene, man er uklog hvis man ALDRIG hører efter i timerne, hvis man er ligeglad med skolen og aldrig prøver at følge med.
Du er ikke uklog, du er faktisk fornuftig. Du vil have en uddannelse hvilket allerede er godt i forhold til nogle andre. Hvis lærerene ikke hjælper, må du tage sagen i egen hånd, du kan fx øve derhjemme.
Du skal bare huske at du ikke bliver den klogeste i klassen efter en dag, men med tiden vil du uden tvivl forbedre dig, hvis du vil det nok❤️
Held og lykke👍🏻

  • Marie, Pige, 13 år

Tusinde tak for alle jeres svar det hjalp virkelig ❤️❤️❤️

  • Pigen der skrev brevet, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat