Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Spørge om hjælp

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej 13-årige pige. Jeg har oplevet nøjagtig det samme som dig. Jeg gik på en kommuneskole og blev drillet hver dag fordi jeg gerne ville lære noget og altid lavede mine lektier og havde briller for jeg kan ikke tåle kontaktlinser. Lærerne gjorde ikke noget ved det. Så meldte mine forældre ind i en gammel privatskole hvor der er disciplin og alle gerne vil lære noget. Det står i skolens regler at mobning er forbudt og lærerne slår hårdt ned hvis nogen mobber. Jeg var også bange for at snakke med lærerne i starten for jeg var vand til at det ikke hjalp men nu tør jeg godt og de hjælper altid for det skal man bare på den skole. Og jeg lærer meget og kammeraterne er søde og nogen har sagt jeg er køn selv om jeg har briller og jeg er så glad. Så bare snak med lærerne hvis du har brug for det. på en god skole skal de nok hjælpe. Knus fra Lea

  • Lea, Pige, 15 år

Hej 🙂
Jeg er personligt selv blevet mobbet fra 0-6 klasse, lærene stoppede det heller ikke på min skole. forskellen her er dog at min skole kun gik til 6. klasse, vi vi skulle over på den samme skole for at gå i 7.klasse til 9. eller 10. klasse. Dog skulle ham der mobbede mig flytte til an anden skole.

Jeg havde det også svært da jeg flyttede skole, turde heller ikke række hånden op eller spørge om hjælp.
I 7. klasse, fik jeg en lære som kunne se lige igennem mig, og han gav mig en masse gode råd. Det er råd som jeg selv kan bruge den dag i dag, hvor jeg efter sommerferien flytter hjemmefra og skal starte på gymnasiet. Her er de råd jeg fik:

1. Det man måske er mest bange for ved at række hånden op, er at sige noget “forkert”. Men man kan aldrig sige noget “forkert” på den måde. For måske har du ikke heeelt forstået hvad læreren har sagt, og har derfor gættet og misforstået det. Men Selv om det ikke er det rigtige svar, siger su muligvis noget andet vigtigt. Så man kan ikke sige noget forkert.

2. Jeg selv har også tit svært ved at spørge om hjælp. Og må konstant minde mig selv om at DET ER OKAY AT SPØRGE OM HJÆLP. Der er intet galt ved at spørge om hjælp. Hvis du spørger om hjælp, viser du at du gerne vil forstå det din lærer prøver at lære dig! Hvilket er en positiv ting :).

Råd fra mig 🙂 :
1. Mange gange har man svært ved at række hånden op eller spørge om hjælp, fordi at man ikke har det godt med sig selv. Og det er specielt svært hvis man er blevet mobbet. Det jeg gjorde for at få hjælp, var at snakke med en man stoler 100% på. Det kan være sin faster/moster, onkel, mor/far, søster/bror, ens bedsteforældre, en voksen som er venner med dine forældre, din bedste ven/veninde, en af dine lærer eller måske endda en af din bedste ven/venindes forældre. Jeg snakkede med min mormor, min yndlings lære, min faster og min onkel(min fars bror). Jeg valgte at snakke med en voksen, da de for det meste har de bedste råd, og mest erfarning. Det hjalp mig meget.

Alt i alt, vil jeg råde dig til at springe ud i det! OG husk at hvis der er nogen der griner af dig, så er det IKKE dig der er noget galt med! DET ER DEM. De reagere sådan fordi de er misundelig på dig, og gerne vil være din ven/veninde, eller være ligesom dig.
I nogle tilfælde(det sker ikke så tit igen, HELDIGVIS) griner de af dig hvis de er vild med dig. Jeg blev mobbet i 7 år, af en der var vild med mig. Jeg fandt ud af det til sidst, da han sidste skoledag, kom hen og snakkede med mig, og undskyldte og fik forklaret fra hans venner hvad grunden var for at han mobbede mig i så mange år.

Jeg tror på dig, og tror på at du nok skal klare det! Er sikker på at du er en helt igennem fantastisk person, og alle der er sine venner er heldige at have dig som ven. Prøv at stol lidt mere på dig selv, ikke meget, bare en smule for hver dag der går. Så kommer du langt, tror mig.

Hilsen den 17 årige pige 🙂

  • Den 17 årige pige, Pige, 17 år

kære pige på 13. Hvis der er nået der gør dig på, og du selv syntes at det ville hjælpe at sige det til en af dine lære, så syntes jeg at du skal gøre det. Du siger jo selv at lærerne på den nye skole er bedre en dem på den gamle. Jeg syntes at du skal gøre det, og hvis det skulle ske at de var “ligeglade” så syntes jeg at du skal sige det til dine forældre, de skal nok hjælpe👍🏻

Hilsen mig..😁

  • Mig, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat