Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skole

Når jeg er i skole

bliver jeg tit holdt udenfor

og jeg får af vide ingen kan lide mig

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

kære pige på 11 det er ikke sødt du skal glemme dem du skriver ikke så meget men jeg ved at ingen må sige sådan noget så skal du væk og hend til et andet sted det skal nok gå det ved jeg de må ikke holde dig uden for har du prøvet at være sammenm med nogen for en anden klasse håber de snart stopper

  • daisy, Pige, 12 år

Måske skal du prøve af sige til dem af du faktis ik syns det er særlig sjov af blive holdt udenfor.
Jeg har også self prøvet det
Men det lyder bare ikke som noget man skal sige til sine venner med det hjælper faktis af få snakket det igennem med dem så de også forstår dig

  • Anonym, Pige, 13 år

Det lyder ikke sjovt, og det er selvfølgelig aldrig sjovt at blive fortalt at ingen kan lide dig. Er du sikker på at alle fra din klasse syntes det? Fordi jeg er sikker på at du er en fantastisk person som bare ikke har fået lov til at uddybe sig selv. Jeg ville måske fortælle mine forældre det og måske vise interesse i noget af det nogen af de søde piger laver nede i skolen så du langsomt kan vise at du faktisk lidt er lige som dem! Nu skal du dog heller ikke skifte dig selv for at få nogen til at lide dig. Det er aldrig godt at gøre, så hvis du føler du ændre dig selv for meget kan du måske være nød til at sige til dine forældre at der er ingen fra din klasse der har de samme intereser og at du gerne vil skifte klasse! (( og jeg hved godt det lyder skræmmende hvis man har gået i den samme klasse lige siden 0 klasse men tro mig det er bedre en at være i et toxic selvskab))

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat