Gratis

anonymt

24/7

Brev

Barmhjertighed eller nedladende

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde.
Jeg kan sagtens forstå hvordan du har det! Det er en mega svær situation, men du kan ikke tage hele ansvaret, for at hun ikke er alene, selv. Det er en opgave, som hele din klasse skal være sammen om, ikke kun dig. Desuden er det også hendes egen opgave at få venner, hun kan ikke regne med at folk bare kommer til hende. Man skal også selv være engageret, ikke kun afhænge at andre har et overdrevent godt moralsk kompas. Det er også vigtigt at man kan lide de mennesker man er venner med – ellers kan det jo ikke fungere. Jeg synes måske det er noget du skal tage op med din lærer? Så kan I måske snakke om hvordan i får hende integreret bedre i klassen, så det ikke kun er dig der gør noget. Måske din lærer også kan tage en snak med hende om hvad hun selv kan gøre for at få flere venner.
Det skal ikke være dit ansvar alene<3
Håber det hjælper:-)

  • Caroline, Pige, 18 år

Hej! Jeg synes det er så sejt af dig at du går op i at være der for hende selvom du ikke ligefrem føler i er de bedste venner. Du skal selvfølgelig ikke presse dig selv til at snakke med hende hvis du ikke har lyst, men hvis du gerne vil have hun ikke føler sig alene kan du altid bare lige hilse på hende når du ser hende, eller hvis i lige står ved siden af hinanden kan du lige smalltalk med hende.
I forhold til det du skriver med at hun pjækker og slagger osv. Så er det faktisk oftest noget mange gør når de føler sig alene. De pjækker fordi de måske ikke har lyst til at sidde alene hele skoledagen.

  • Katrine, Pige, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat