Brev

Skal jeg bare bide i det sure æble og vente?

Hej Bb

Jeg er en pige på 10

og i julen 2019 fik jeg en bedste veninde

syndes at det er ondt at nevne navne

så lad os kalde hende Jytte.

Nå men “Jytte” og jeg legede rigtig godt sammen i ca. et halvt år

men så begyndte hun at blive underlig

hun blev sur/ked af det af ingenting

og det føles som om at hun gerne vil lege med mig bare for at drille mig

og gøre mig til grin

da vi så kom i skole igen efter nedlukningen var det blevet værre

det blev så slemt at min far kontaktede skolen for at snakke med læreren

men nu sidder jeg her i 2021

og det er som om at min far har glemt at han var ved at gøre noget ved det.

Og nu er det værre end nogensinde før hvad skal jeg gøre?

Mvh pige 10 år<3

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Hej.

Jeg vil nok råde dig til at snakke med din far igen og fortælle ham det. Det kan hjælpe utroligt meget at snakke med andre om det du gennemgår så du ikke står alene. Du kunne også fortælle en lære eller hvem som helst som du stoler på eller tror kan hjælpe dig!
Hvis du har nogle andre venner/ veninder kan du også begynder at være sammen med dem noget mere i stedet for “Jytte”.

Håber du finder ud af noget <3<3<<3

  • Anonym, 16 år

Hej

Du skal først lige vide. Det slet ikke ok det der hun gør og det mega godt du har snakket om det og mega godt du skriver her ind!

Du skla ikke finde dig i den måde hun er det ikke ok. Snak med din far om det eller familie for det skla stoppe.
Og når du har snakkede om det så måske snak med Jytte om det sammen med en lære fx. Sig ” hey jeg bliver sur og ked af du siger det til mig”

Håber du får det bedre

Kh pige 11 år

  • S, Pige, 11 år

Hej
Jeg ville sige du skulle sige det til din far og lige sige hallo det er alså blevet være og hvis du ikke tør det det kenner jeg så kan du skrive det og om ik andet kan du altid sige det til din lære held og lykke

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat