Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Problemer i vennegruppen

Hej

Jeg har en vennegruppe med fem piger.

Altså jeg er en af dem.

3 af de piger kan virkelig være grove.

Sådan at de trot, at de bare kan skubbe til mig og være mega urimelig.

Jeg har også nogle gode venner i den vennegruppe

og jeg elsker at være sammen med dem,

men nogle gange (ret tit) kan de være sådan.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

hej
jeg er selv en pige på 12 og er i en pige gruppe med 5 med mig jeg er i den samme problem rn men kan godt høre det ikke går godt jeg har selv prøvet at nyde mit ejerne selvskab og prøvet på at ha en pause de hjælper på det og prøv at sige fra hvis de ikke gøre det så kan du jo sige det til et voksen

  • ..., Pige, 12 år

Når du oplever at de er grove eller urimelige syntes jeg at du skal sige det til dem. De vil vel gerne være venner med dig, så de stopper nok. Det kan jo være at de ikke selv har tænkt over at de er grove. Hvis de bliver ved kan du spørge de andre i gruppen om de også oplever det. Du kan også gå til en voksen, men jeg forstår hodt hvis i gerne selv vil løse det.

Håber at det hjalp og at det løser sig. 🌸🌺

  • En hjælper, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat