Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Politik

Hej,

min far er kandidat for et parti som folk siger er racistisk.

Mine venner og alle i klassen ved godt at han stiller op,

og har set hans valgblakket.

Begrund af det, siger de at jeg er racist

og generalt bare laver sjov af mig og ham,

selvom at det slet ikke er min skyld 🙁

Hvad gør jeg?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Det lyder ubehageligt. Det siger selvfølgelig ikke noget om dig hvad din fars politiske holdninger er.

Jeg tror det kommer til at stilne af, nu når kommunalvalget er overstået, og så prøv at glemme det hvis nogen laver sjov med det en gang imellem. Det siger ikke noget om dig hvilket parti din far stiller op for!

(Ellers kan du jo melde dig ind i et ungdomsparti som er udtalt antiracistisk, så har du bevis for det andet xD)

  • Dreng, Dreng, 23 år

Jeg synes du skal være stolt af at du har en far som andre har givet den tillid at han kan repræsentere deres parti. Det er da bare stort! Der findes ingen racistiske partier i Folketinget. At man måske advarer mod for mange flygtninge til landet er ikke racistisk. Det er bare de partiers måde at sige på at de passer på Danmark. Jeg synes du skal være stolt af din far og sige det åbent. Bed evt. din samfundsfagslærer om at gennemgå partierne så klassen kan lære at der ikke findes racistiske partier i Folketinget. I øvrigt er mange partier stort set enig om udlændingepolitikken så din far tilhører blot flertallet.

  • Mariann, Pige, 18 år

Jeg er fuldstændig enig med det som Mariann skriver ovenover for det første.
For det andet så var min egen far også opstillet til valget, han blev valgt og jeg er sgu pavestolt af ham! Så jeg synes helt bestemt også, du kan være stolt af din far, at han vil stille op og tage ansvar. Uanset partifarve.

  • Anonym, Dreng, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat