Brev

Onde venner!

Hej, jeg er en pige på 13 år

og mine venner er altid så onde imod mig!

de griner altid ad mig

og laver grin med mig hvis jeg laver en fejl.

hvad skal jeg gøre for at de stopper?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Vis de gør grin med dig er de ik dine venner. Du skal prøve af finde nogne bedre venner si det til dine forlædre eller din lære.

  • Lærke, Pige, 11 år

hej pige, 13 år
kan du se om de gør det for sjov eller om de vil være tavelige
hvis du tror de bare gør det for sjov så snak med dem og sig at du ikke syndes det er sjovt
og hvis de så bliver ved så sig det til dine forældre eller en lære
Mvh nymåne

  • nymåne, Pige, 12 år

Hejj<3
Ved de mon at du ikke synes det er rart?
Eller tror de mon det er sjovt?

Det er mega vigtigt at du for sagt fra overfor dem.
Fortæl dem at det faktisk påvirker dig, det de siger!

Måske de slet ikke har tænkt over at de ikke taler pænt, og at det ikke er rart❤️

Hvis de bliver ved, så mind dem om at tale pænt. Hvis ikke de vil lytte, skal du mærke efter om du OVERHOVEDT har det godt sammen med dem, og om de fortjener at være dine veninder!

Bedste hilsner herfra☺️

  • S, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat