Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ny klasse

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det er da ikke i orden
– Hvis de siger at du skal gøre noget og du ikke vil skal du selvfølgelig ikke gøre det.
Fortæl det til dine forældre, hvis du ikke vil det så sig det til en af de gamle lærere du savnede.
Og hvis de griner af dig så lad dem gøre det. Hvis du bare lader være med at svarer dem når de siger noget eller bare går så gider de nok ikke til sidst at forsøge mere og stopper. Men husk stadig at sige det til en voksen.
Det skal ikke nødvendigvis være en lærer men bare en 🙂

Bonusråd:
Find dig ALDRIG i mobning!

  • Jeg prøver at hjælpe hvor det er muligt, 13 år

Lyder ikke specielt fedt.

Vil helt klart råde dig til at sige fra. Altså ikke hvor du banker ned i bordet og råber af dem men bare med et “Nej tak”

Det skal nok gå du 🙂

  • @@@, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat