Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobning

Hej jeg er dreng på 14 år

og bliver kaldt ønavne

de sætter bogstaver foran mit navn

og jeg har sagt stop

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

fordi de hele tiden bliver ved

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

hej dreng vi er også selv 14 år. Det her lyder nok som et meget kedeligt svar men det er et godt et snak med dine forældre. De vil være der for dig.

knus og kram

  • To teenager piger

Hej med dig mobning er bestemt ikke fedt og det skal stoppes så hurtigt så muligt først og fremmest vil jeg sige at du ikke skal gå med det alene for så kan det næsten kun blive værre du skal sige det til nogen og ja i know jeg ved godt at det kan være meget svært at fortælle nogen om det men det er super vigtigt at skrive til BørneTelefonen er selvfølgelig en start men du bliver nød til at række ud til nogen der kender dig helst en voksen en lærer eller forælder jeg er selv blevet mobbet og ved godt hvor svært det kan være og sige det men det er noget af det der hjælper mest selvom det er svært for det er dem som har størst mulighed for at stoppe det jeg synes helt ærligt det lyder lidt fejt at du ikke har nogen kammerater der også kan sige fra fordi de højest sandsynligt enten kan se at du ikke synes det er sjovt eller har hørt dig sige stop de er jo lige så slemme som dem der mobber så husk at det ikke er dig den er gal med men dem som mobber eller er tilskuere til at du bliver mobbet og sig det til en voksen selvom nogen nok vil mene at man er en sladderhank er man det ikke det er vigtigt at få stoppet

  • H, Pige, 19 år

Hejsa dreng på 14 år.
Jeg er selv en pige på 16, jeg blev selv mobbet på min gamle skole, vi prøvede en masse men vi fik intet hjælp. Vi flyttede til en ny by, og jeg startede på en ny skole. Det hjalp for mig.
Men ellers sunes jeg du skal gå til dine lærer eller forældre og fortælle hvad der foregår imellem jer drenge.

Mvh Pige, 16 år

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat