Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

MOBNING

Hej kære mennesker som skal læse dette,

jeg bliver mobbet i skolen

fordi jeg har lidt problemer med

at stave en gang imellem.

Det er ikke fair og jeg føler mig

udelukket af fællesskabet

bare fordi jeg ikke staver optimalt.

Hvad skal jeg gøre?

Dreng, 17 år
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 17 år
Håber du er okay, du kan altid kontakte nogle du stoler på eller en voksen du er tæt ved. Jeg kan godt forstå du ikke syntes det er fair, men nogle gange må du bare komme igennem det fordi de er altid lys i den anden ende af tunnelen.

  • S, Pige, 14 år

Alle har svært ved noget, husk ingen er perfekte!
Hvis de diller dig med det så bare gør lidt grin med at de driler dig ved at men en for sjov stemme sig “Ej, jeg viste ikke at jeg var den eneste i verden der ikke var helt så god til at skrive” tror mig det skal nok hjælpe…. Hvis det ikke hjælper så bare ryst på hovedet af dem

  • julie, Pige, 16 år

Du skal skal bare tænke det er lige meget hvad de tænker og være ligeglad med de mobber dig du skal bare ignorere dem men det er lettere sagt en gjort det ved jeg godt jeg kan ikke stave eller læse et eneste ord (har fået hjælp til at skrive her) ved hvor træls det kan være

  • Anonym, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat