Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobning

Jeg er blevet mobbet med at jeg er 15 og min kæreste er 14,

de kalder mig pedofili.

Hvad skal jeg gøre?

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde du. Det er jeg så ked af os høre og jeg ved hvor ondt det gør at blive mobbet så jeg kan relatere til det og det tror jeg at mange kan. Jeg tænker at når du har skrevet herind , kan det være fordi du ikke har kunne tale med andre eller de andre ikke har kunne lytte og hjælpe dig når du har bedt eller haft behov for dig. Jeg oplevede i hvert fald selv at forældrene ikke troede på mig fordi lærende de fortalte mine forældre at jeg ikke talte sandt og det har været nogle hårde år men jeg skal flytte skole nu. Jeg kan forestille mig at du måske har sagt det til dine forældre ? Din klasselærer? Men det fortsætter måske og det er slet ikke i orden. Noglegange så tænker dem der mobber ikke over det, jeg tror de gør det for at beskytte sig selv og for at smide det trælse over på en anden. Uanset hvad er det IKKE din skyld. Jeg kan kun forestille mig, hvor sød og fantastisk en pige du måtte være. Jeg synes du er sej at skrive herind, jeg har bare ikke helt så mange muligheder end at skrive det her for at hjælpe men…. Hvis du har brug for en voksen også lytter og er her så kunne du ringe eller skrive ELLER chatte med de søde rådgivere for BørneTelefonen- de er søde og de bider ikke. Jeg har talt med dem i telefonen og det hjælper overraskende godt…. Jeg er altid nervøs men det går hurtigt over og det er rigtigt godt…. De hjælper en igang og de spørger ind og de er tålmodige ( Det er jeg så ikke helt) men det er de haha. Jeg ved også godt at når de kalder dig det , at du ikke er det…. Og det ikke dumt du fortæller eller skriver om det og jeg tror på dig og jeg lytter. Jeg tror på at du er god og sød nok og at du hverken er det ene eller det andet. Klassen har bare ikke åbnet øjenene helt op endnu og har set det…. Men det har jeg og det kan jeg både mærke og se. Jeg tænker jeg giver dig nogle rådgivningstjenester her som jeg tror ville passe til dig og dine problematikker.

– ung på linje
– Girltalk
– BØRNETELEFONEN
– elevtelefonen = skolerelaterede spørgsmål eller snak om skolen. Og de andre kan du snakke om alt , mobning , drenge, ALT.

Heller Lykke sødeste <3

  • Pigen der gerne vil hjælpe andre, Pige, 14 år

hej:) du er da slet ikk pædofil hvis du har en kæreste der er 1 år yngre end dig og jeg syntes bare at de skulle til at finde noget bedre at lave, end at mobbe dig, du kan også sige det til din lære eller kontakte nogle andre der kan hjælpe dig. Håber det vil hjælpe dig. VH anonym <3. og hæld og lykke søde

  • anonym, Pige, 11 år

Halløjsa.

Du skriver at du bliver kaldt “pædofil”, og jeg må indrømme at jeg ikke selv hat prøvet at stå i situationen, og at jeg derfor kun kan forestille mig, hvordan du har det.

Jeg kan sagtens forstå at du blir ked af det når du kaldes “øgenavne”, og hvis jeg skal prøve at give dig en begrundelse for “øgenavnet” så det er netop fordi du er 15 og “buksemyndig” og det er din kæreste ikke… men det er selvfølgelig ikke en undskyldning.

Mennesket har som udgangspunkt ikke intention om at være onde ved hinanden, der ligger som regel en grund bag, og ofte skyldes fortsættelsen at der kommer en reaktion fra ofrets side.

Taget i betragtning at du skriver herinde, så godtager jeg at du gerne vil have et midaldrende perspektiv, og forslag til hvordan du skal takle det hele, og mit svar til dig er mange, men et par af dem vil være:

Fortæl “mobberen” hvad det gør ved dig når du bliver udsat for at blive kaldt pædofil.

Tag den “måske trælse?” snak med dine forældre/klasselærer og få deres hjælp til at få sat en stopper for det.

Selvom det er svært så prøv og så om ikke du kan undlade at lade det gå dig på, tænk på at du har en super sød kæreste og at andres meninger ikke skal lade dig blive ked af det.

Jeg ved ikke, hvor stor en hjælp dette har været, men jeg vil garantere dig én ting, det hele skal nok blive bedre og på et tidspunkt vil det ophøre.

Hold ud min ven❤️

  • 🌈💖🏳️‍🌈, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat