Brev

Mobning

Hej jeg er 10 år gammel

jeg bliver mobbet det er ikke særlig sjovt

men jeg har sagt det til de voksne men det er som om at de ikke lytter og min forældre lytter heller ikke

hvad skal jeg gøre

kh

Dreng, 10 år
Svar fra andre

Børn

Mit råd er kæmp hvis dem du ik gir op ved at være dig selv sig fra hent en voksen (ved godt de ik lytter) hvis der sker en episode snak med dine forældre så lærerne er tvunget til at gøre noget ved det og hvis det skrider er det okay har selv været dr og har flippet ud nogle gange

  • Ham der aldrig giver op, Dreng, 13 år

Det stopper på et tidspunkt.

  • Babu, Dreng, 8 år

mit bedste råd er at du står op imod dem og ikke lader dig blive sagt grimme ting til (men ikke slå eller være voldig fordi så er det dig der bliver skældt ud og ingen gider være sammen med en der slår)
hvis det så er de ikke stopper så kan du spørge dine forældre om du må flytte skole (det er der ingen skam i jeg kender en masse der har fået det meget bedre efter at have flyttet skole)

  • k, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat