Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobning

Jeg kan lide de her sangere men bliver mobbet med at jeg kan lide dem.

 

Prøver at lade være med at lytte men det er svært.

 

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Du skal simpelthen bare ignorer det.

Jeg synes nemlig det super dejligt at have noget, som man er anderledes for.

Måske er der andre af dine venner som også kan lide de sangere, men bare ikke tør at sige det?

Jeg elsker nemlig selv at være lidt anderledes og jeg har super mange venner der elsker mig for den jeg er.
Håber det kunne hjælpe

Hilsen, pige på 13 år

  • :D, 13 år

Det er lidt det samme hved mig men bare med en serie og jeg er bare mig selv og hvis de ikke kan lig dig så er det ikke dit problem det er deres problem

  • Den smukke pige, 10 år

Jeg synes ikke, at du skal lade være at lytte til det musik du kan lide. De kan jo ikke bestemme over dig. Jeg synes det er meget forkert af dem, at mobbe dig bare fordi du hører noget bestemt musik. Jeg forstår godt at det irritere dig, har selv været ude for noget af det sammen. Jeg blev bare kaldt et øgenavn hele tiden, men da jeg begyndte at ignore dem helt, så stoppede de, for jeg reagere jo ikke på det. Måske kunne du også prøve at lade være med at reagere på det de siger, ved godt det er meget svært, men bare luk dem ude. Ved ikke om det hjælper, men det hjælp for mig.
Jeg forstår ikke, at folk har behøv for at mobbe andre. Jeg synes, at det er sejt at du stadig hører den musik du kan lide, og hold endelig fast i det. Du er virklig sej og stærk, de skal ikke have lov til at bestemme over dig.
Hvis de bare ikke vil stoppe, vil jeg råde dig til at gå til din lærer, eller snakke med dine forældre om det. Forstår godt hvis du synes det er svært, jeg turde heller ikke sige det til nogen. Men jeg er sikker på at det vil hjælpe, og hvis det er for svært at få sagt, så prøv at skriv det i stedet.
Jeg håber de stopper.

  • Anonymous, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat