Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mobbning

jeg har lavet en tiktok video

og nu bliver jeg mobbet med

jeg er tyk

og bare ikke må lave tiktoks

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Kære dig.
Hvor er jeg ked af at høre, at du bliver mobbet pga en tiktok-video.
Det lyder måske klichéagtigt at sige, men du skal ikke lytte på dem. Du har præcis ligeså meget ret til at lægge tiktok videoer ud, som alle andre har.
Hvis det kan lade sig gøre synes jeg du skal blokere dem, der skriver grimt til dig og måske gøre profilen privat, hvis ikke den allerede er det.
Du skal bare fortsætte med at lægge videoer ud, hvis det er det du har lyst til og godt kan lide. Så er det fuldstændig ligemeget hvordan du ser ud.
Håber det hjalp.

  • J, Pige, 18 år

Kære 12 år pige jeg kunne forstå de er ikke sjov at være mobbet fordi jeg har også være mobber online. Men jeg synes du skal ålso hæve ret til upload tiktok video uden at være mobber. tale men din forældre om du er mobber i skolen/online. Og måske de er en god ide at blokere dem der mobber dig. Glædelig jul og nytår

  • En person, Dreng, 13 år

Årh skat.
For det første er du slet ikke som i slet ikke tyk. Jeg kender godt det med at andre kalder en for rigtig grimme ting. Uanset hvad andre fortæller dig er det ikke rigtigt. Jeg er sikker på du ikke er tyk. Uanset hvilken størrelse man har så er man god nok og tit når andre skriver det er det ikke rigtigt noget der er sandt eller som de mener .. måske de tror det er sejt – det er det IKKE- måske sidder de med vennerne og ser det og tror de skal vise hvor gode de er … måske de selv er sådan? Måske så skriver de det fordi de er så misundelige på sådan en smuk pige som dig? Måske fordi de faktisk ikke har det så godt selv…? Uanset hvad .. er det ikke okay og du skal blive ved med at lave alle dine tik toks.

  • S

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat