Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobbet pga min hudfarve

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej! Vil bare lige sige, at ham drengen på 17, har altså helt ret i det hele! Du skal ikke være ked af det, min bff er også mørk, og hun er et af de sødeste mennesker i hele verden! Jeg er selv lys, og ELSKER “mørke” personer 🙂 du skal ikke være ked af det! Det hele skal nok gå! Du kan også altid ringe til BB (børnetelfonen)

  • Julia, Pige, 14 år

Du skal ikke være led af det jeg ville ønske jeg havde en brun hudfarve det er så pænt ville dør for at få sådan en farve det er en gave fu har fået de skal holde det for dem selv så du er sikkert mega pæn

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej! Er selv også blevet mobbet i de mindre klasser pga jeg er halv afrikaner. Mobningen varede fra 4-6 klasse, og stoppede da det ansete mobbeoffer (asiater) fik nok og fik det rigtig rigtig skidt og blev meget alvorligt . Siden der har vi haft en meget seriøs samtale i klassen om mobning, og det stoppede med det samme. Tror du skal vise dem at det rent faktisk gør dig ked af det, tror bare ikke de tænker over at det gør dig ked af det. Synes også at du skal prøve at finde en anden der også er fra et andet land, som du kan snakke med om det, hvis muligt. Og husk at alle er smukke på forskellige måder, og at vi bare er ekstra unikke! Mange piger tanner så de kan blive brune som dig, alle synes det er mega pænt! Glæd dog også bare til at hvis du skal på efterskole eller gym bagefter folkeskolen, er der meget mere forskellige og accepterende mennesker! Hold ud, og held og lykke!

  • Afrikaneren, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat