Brev

Mobbet pågrund af hårfarve

Hej bb. Jeg er en pige på 14 pr, og går i 7.klasse.

 

Drengene på min årgang hvisker ginger efter mig, fordi jeg er rødhåret, og det er ikke så fedt…

 

Har nu fundet ud af at de fleste på min årgang ikke kan lide mig, fordi jeg er rødhåret. randomme mennesker råber Fx “dø ginger” efter mig på gaden.

Og nogen skriver at jeg hr en klam hårfarve.

 

Bliver virkelig ked af det, ig føler mig virkelig forkert.

 

Er der nogen der har det samme problem?

 

Eller bare har et godt råd?

 

Plz hjælp

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige,
Mega øv, at de siger sådan om dig.
Men jeg har faktisk i dag læst en artikel om at det er rødhårede der kommer til at klare sig bedst i livet og det er dem der er bedst til at holde sig ungdommelige…
Og det er sikkert rigtigt nok!
Du skal være helt ligeglad med dem fra din klasse! Jeg synes orange/rød er en af de flotteste farver hår am kan have!
Så være stolt af dig selv og dit hår, og bliv ved med at kæmpe! Og fuck dem der siger det, du skal bare ignorere dem, så bliver de trætte af det før eller siden<3
Håber mine råd kan hjælpe!
Knus<3

  • 2isbetterthan1, 13 år

Hey, det er slet ikke sjovt at blive mobbet pga. sit udseende. Jeg har dog ikke rødt hår, men jeg kender det alt for godt, fordi det ikke er de fleste, der ligner mig. Men det er slet ikke i orden at råbe sådan nogle ting efter dig! At være rødhåret er da virkelig fedt, jeg synes personligt, at rødhåret er rigtig smukke. De drenge, der mobber dig og siger grimme ting er nok misundelige på dig!
Du skal ikke lave om på dig selv, bare fordi der nogle åndssvage nogle, der siger ting til dig. Det vil gøre dig stærkere! Men sig det til en voksen du stoler på. Det behøver ikke være en lærer eller en af dine forældre, det kan også være en af dine veninders/venners forælder.
Jeg håber, du får hjælp og at det snart vil stoppe.

  • linna, 16 år

Hej. Det er langt fra i orden at mobbe og gøre grin med at du er rødhåret. Det er noget du ikke selv kan gære for, og jeg synes faktisk at det er en af de smukkeste hårfarver! 🙂 Jeg tænker at du skal gå til din lære, og sige det som det er. Du skal ikke gå rundt og være ked af det fordi de er rent udsagt idioter!

P.s. Det er da vildt sejt at have rødt hår, forstår dem ikke, de er nok bare misundelige! 🙂

  • Marie :)), 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat