Brev

Mobbet med sko.

Jeg er en dreng på 11år

 

Jeg har lige været i Thailand. og jeg købte et par sko.
Men nu mobber mange af de eldre klasser mig. Med at de er fake

 

Og det er ikke fedt. Fordi jeg er glade for dem nogle af dem siger heletiden hvorfor har du købt fake sko
 

Hvad skal jeg gøre

Dreng, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej. Jeg har prøvet det samme da jeg var på din alder. Hvis du blot du ignorerer dem og udstråler at du faktisk holder af dem skal de nok lade være. Hvis det bliver ved vil jeg foreslå at du går til en lærer med dit problem. Jeg håber det går over

  • Anonymous, 17 år

Nu skriver jeg min egen mening. Der er nok mange, der er uenige med mig, men så må de være det. Nu ved jeg ikke om du har købt de “rigtige” sko, men det vigtigste af alt er, at det er gode sko, der sidder godt. Personligt køber jeg aldrig mærkevarer, fordi jeg synes det er spild af penge, og jeg kan altid finde noget billigere, der sidder godt.
Når folk fra de ældre klasser mobber dig, så skal du “bare” sige, at du er glad for dine sko, at det ikke er dem, der bestemmer, hvilke sko du har på, og at man godt kan have gode sko, der måske er billigere end mærkevarer. Hvis de ikke stopper, når du har sagt det, så skal du sige til dem, at du bliver ked af, hvad de gør. Jeg ved godt det er nemmere sagt end gjort, men prøv det! Held og lykke!

  • JvdB, Dreng, 14 år

Du skal følge dine tanke. jeg bakker dig op 100% nej måske 110% eller 120% Fordi du bare den sejeste, og modigste i hele verden. Fordi du købte fake sko. Så tommel op!
PS:
Hvad for nogle sko var det?

  • Anonymous, Trans, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat