Brev

Mobbet hverdag

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej Pige på 14 år
Jeg ville starte med at sige at du er mega sej at du ikke selv siger sådan nogle grimme ting tilbage.
Og så ville jeg også sige at jeg synes du burde prøve at snakke med dine forældre om det, jeg ved godt at det virker lidt uncool at spille forældre kortet.
Men husk at dine forældre ville dig det bedste og derfor er rigtig gode til at hjælpe med hvad du skal gøre. Du kan også snakke med en af dine lærere om det ved godt igen at nogen synes at det ikke er sejt at spille lære kortet men ved du hvad.
Du er mega sej! Jeg synes du er mega sej fordi at du ikke selv mobber nogle og siger fra. Til sidst ville jeg sige at du er meget bedre end hende der mobber dig fordi at du har styrken til at lade vær.

Til sidst ville jeg bare sige held og Lykke
Vh dreng 13 år

  • Hjælperen, Dreng, 13 år

Sig det til læreren, det er ikke okay. Snak med dine forældre og bed dem om at kontakte dine lærer så i alle sammen kan snakke sammen. Og gang næste hun siger noget så skal du sige fra, sig til hende at du bliver ked af det. Hvis hun ikke forstår det kan du også sige til dine lærer at de skal skrive til hendes forældre.
Håber at det bliver bedre. 🙂

  • Alma, Pige, 17 år

Du skal helt seriøst snakke med dine forældre om det eller gå til politiet med det. Og muligvis flytte skole. Er selv blevet mobbet, men efter jeg snakkede med min mor om det og vi valgte at jeg skulle flytte skole. Har der ikke været nogt siden

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat