Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobbet

Jeg har brug for jeres hjælp,

fordi jeg bliver mobbet i skolen.

Jeg har prøvet at tale med mine lærere

og mine forældre,

men det har ikke hjulpet.

Jeg føler mig isoleret og ked af det hele tiden,

og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre.

Jeg håber, I kan give mig nogle råd til,

hvordan jeg kan tackle mobningen

og få hjælp til at føle mig bedre tilpas i skolen.

Dreng, 11 år
Svar fra andre

Børn

Kære dreng.

Jeg er også blevet mobbet i ca hele mit skoleliv.

Som du siger at det ikke hjulpet at gå til lærere eller forældre, og det virkede heller ikke for mig.

Jeg ved hvordan du har det og det må være noget lort, for at sige det ligeud.

Selv har jeg været nede med depression før over sådan noget og det er rigtigt træls.

Jeg er ked af at høre at du føler dig isoleret og ked af det, for sådan skal du selvfølgelig ikke have det.

Da jeg blev mobbet fik jeg af vide jeg bare skulle prøve og ignorer det, men det er jo lettere sagt end gjort. Men dog har det virket en smule, så det kunne du måske prøve?

Evt, kan du overveje at flytte skole. Det er selvfølgelig også lidt stort og er klart noget du skal tale med dine forældre om, men en ny start hjælper nogle gange.

Forældre har det heller ikke altid og vide vor meget mobningen fylder, så hvis du taler med dem om at måske skulle flytte skole, vil de også vide at det er meget mere seriøst det her mobning og er noget der fylder for dig.

Mobning er svært at stoppe og kan heller ikk altid blive stoppet, men få det taget op igen med dine forældre og lad dem vide det altså er seriøst.

ellers så snak med dine venner om det og hyg dig med dem. Prøv at undgå dem der mobber og vær ligeglad med dem. Husk dem der mobber er nok bare jaloux på dig, fordi de ikke er bedre end dig

Jeg håber dette kunne hjælpe en smule og ellers så skriv et svar på denne besked hvis du har flere spørgsmål om noget, så vil jeg med glæd svare

  • Will, Dreng, 14 år

Hej dreng på 11 år
Mobning er aldrig sjover eller på nogen som helst måde i orden det skal stoppes så hurtigt så muligt jeg synes at det lyder mærkeligt at det ikke har hjulpet at tale med din lærer eller forælder jeg synes at en voksen som ved der forgår mobning har pligt til at hjælpe med at stoppe mobningen jeg synes du skal tale med din lærer eller forælder og sige at du ikke føler det er blevet bedere hvis du ikke føler det hjælper at sige det igen kan du prøve selv at sige fra og ja i know det føles som om det ikke kan hjælpe at sige fra og det er mega svært men det at du siger et højt og tydelig STOP det kan faktisk hjælpe for hvis de ikke gider lytte til dig men du har sagt et højt og tydeligt STOP kan det være der kommet nogen og hjælper dig og siger hørte i ikke han dage stop han synes ikke det er sjovt det ville jeg i vært tilfæde selv gøre håber mit svar kan hjælpe dig og mobningen stopper og du kommer ud på den anden side (det tog mig 1,5 år)

  • H, Pige, 19 år

Kære dig,

Jeg blev meget rørt af at læse dit brev, fordi jeg selv har været igennem noget lignende i min egen skoletid. Jeg ved, hvordan det føles at blive mobbet og føle sig isoleret og ked af det hele tiden. Derfor vil jeg gerne dele nogle af mine egne erfaringer med dig og give dig nogle råd, som kan hjælpe dig med at tackle mobningen og føle dig bedre tilpas i skolen.

Da jeg blev mobbet, var det svært at forstå, hvorfor nogle mennesker kunne finde glæde i at gøre andre mennesker ked af det. Men jeg indså hurtigt, at mobning ofte sker, fordi mobberne føler sig dårligt tilpas med sig selv, og at det er deres måde at håndtere deres egne problemer på. Det er dog aldrig en undskyldning for at mobbe nogen, og det er vigtigt at sætte grænser og søge hjælp, hvis du oplever mobning.

Jeg tror også, at en vigtig del af at tackle mobning er at forstå, at mobning kun er sjovt for mobberne, når der kommer en reaktion. Det betyder, at hvis du ignorerer mobningen eller viser, at du ikke er påvirket af den, vil mobberne ofte miste interessen og gå videre til noget andet. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, men det kan hjælpe at huske, at mobberne ofte prøver at få en reaktion fra dig, og at det kan være en måde at håndtere mobningen på.

Jeg er glad for at høre, at du allerede har talt med dine lærere og dine forældre om situationen, selvom det måske ikke har hjulpet så meget endnu. Det viser, at du har modet til at søge hjælp, og det er vigtigt at fortsætte med at gøre det. Du kan også overveje at tale med en skolekonsulent eller en rådgiver, som kan hjælpe dig med at håndtere dine følelser og give dig nogle strategier til at tackle mobningen.

Det er også vigtigt at finde nogle venner, som du kan stole på og som kan støtte dig i skolen. Jeg ved, at det kan være svært at finde venner, når man bliver mobbet, men det kan hjælpe at tage initiativ til at tale med andre børn i klassen eller at deltage i nogle skoleaktiviteter.

At finde venner kan være en udfordring, og jeg ved, hvor svært det kan være at føle sig alene i skolen. Men jeg vil gerne dele nogle råd, som jeg selv brugte, og som måske kan hjælpe dig med at finde venner og føle dig mere tilpas i skolen.

Vær venlig og åben: Da jeg blev mobbet, følte jeg mig ofte usikker og bange for at tale med andre børn i klassen. Men jeg indså hurtigt, at hvis jeg ville have venner, var jeg nødt til at være venlig og åben over for andre. Jeg prøvede at smile mere og være mere positiv i min tilgang til andre, og det gjorde en stor forskel.

Find fælles interesser: Jeg begyndte også at se efter fælles interesser med andre børn i klassen. Hvis jeg hørte, at nogen var interesseret i noget, som jeg også var interesseret i, ville jeg forsøge at tale med dem om det og vise min interesse. Det gav mig noget at tale med dem om og hjalp os med at opbygge en forbindelse.

Tag initiativ: Da jeg blev mobbet, ventede jeg ofte på, at andre børn skulle komme og tale med mig.Men jeg begyndte hurtigt at forstå, at jeg også var nødt til at tage initiativ. Jeg begyndte at tale med andre børn i klassen og invitere dem til at hænge ud i frikvartererne eller i fritiden. Det var svært i starten, men det gav mig også en følelse af kontrol og gjorde mig mere selvstændig.

Vær tålmodig: At få venner tager tid, og det kan være en langsommelig proces. Det er vigtigt at være tålmodig og ikke give op, selvom det kan føles som om, at det aldrig vil ske. Jeg prøvede at huske, at jeg ikke var den eneste, som havde svært ved at få venner, og at det ville ske, hvis jeg fortsatte med at tage initiativ og være venlig og åben.

Jeg håber, at mine erfaringer og råd kan hjælpe dig med at tackle mobningen og føle dig bedre tilpas i skolen. Husk, at du ikke er alene i det her, og at der er mennesker, der vil hjælpe dig og støtte dig. Hold fast i at søge hjælp og sætte grænser, og husk, at du fortjener at føle dig tryg og godt tilpas i skolen.

Med venlig hilsen,
Den ligesindet sjæl

  • Den ligesindet sjæl, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat