Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobbet

Der er den her meget trælse pige i 9. Klasse

og hun mobber mig med at jeg er grim.

Skal jeg forsvare mig selv

eller skal jeg bare ignorere hende?

Hjælp.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hey pige på 12
Du skal sige det til din lære da jeg antar du går i 6 eller 5
Det er ikke okay og skal stoppes af en lære, du kan også bede dine forældre om at skrive til skolelederen der vil skrive til 9 klassens forældre

  • Anonym, Pige, 13 år

Hey, pigen som mobber dig, er jeg sikker på selv er usikker, men det gør det ikke okay at mobbe dig.
Du burde sige til hende, at hun skal lade vær, og at hun skal lade dig være i fred. Du skal ikke begynde på at sige noget grimt til hende igen, fordi så starter det bare noget nyt.
Hvis hun ikke stopper med at mobbe dig, så tag fat i en lærer på skolen, og sig at det påvirker dig og irreterer dig, og at du gerne vil have hun stopper.

Håber jeg kunne hjælpe!

  • pige, Pige, 15 år

Det er trist at høre, at du oplever mobning. Mobning kan have alvorlige konsekvenser for både den, der bliver mobbet, og for dem, der mobber. Det er vigtigt at søge hjælp og støtte, hvis du oplever mobning. Der er mange ressourcer tilgængelige, herunder skolepersonale, rådgivere, familie og venner. Det kan også være nyttigt at tale med en professionel terapeut eller psykolog, hvis du har svært ved at håndtere konsekvenserne af mobning. Derudover kan det også hjælpe at tale med andre, der har oplevet lignende situationer, enten gennem en supportgruppe eller online forum. Det vigtigsted er at vide, at du ikke er alene, og at der er hjælp tilgængelig.

  • Anonym, They/them, 8 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat