Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mobning

hej

jeg bliver tit mobbet med at min næse er for stor.

hver gang jeg er sammen med en eller flere mennesker

får jeg tit afvide at kun skal trække vejret en gang om dagen

eller at jeg bruger alt danmarks luft.

det er ret irriterende

men jeg holder det inde så godt jeg kan

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hey dreng
Det er overhovedet ikke okay at du bliver mobbet med din næse. du kan ikke gøre noget ved den og den er som den skal være og mobningen skal stoppes. derfor synes jeg du skal gå til en voksen enten skal du gå direkte til din lærer eller til din mor eller far som så kan skrive til din lærer at du bliver mobbet. jeg ved godt du er 13 år og at man i den alder måske helst vil løse tingene selv men der SKAL en voksen ind over. jeg er selv blevet mobbet i 3 år og ved derfor godt hvad jeg taler om. jeg valgte selv at gå til min klasselærer. jeg spurte min gode veninde om hun ikke ville gå med mig der op og sige det så hun kunne bakke mig op og ellers tage over hvis det blev fir meget for mig. det gjorde hun og hendes opbakning gav mig mod til at fortælle det hele. så noget opbakning når du går til en voksen kan være en god idé så man føler man har noget støtte om det er en ven, søskende eller noget helt tredje det bestemmer du selv. men at man har en som er på ens side er vigtigt for at turer at fortælle det hele og husk du er ikke en sladderhank eller svag fordi du går til en voksen. du er super modig og sej fordi du kan se at voksenhjælp er det der skal til for mobningen stopper og det er ikke dig den er gal med det er dine kammerater som mobber er medløber eller publikum. at de ikke hjælper dig med at sige fra overfor mobning gør dem ikke meget bedere end dem der startet med at mobbe. husk H.C. Andersen havde også en stor næse og der er stadig dansk luft i dag og du kan ikke bruge den op håber det hjalp lidt.

  • Anonym, Pige, 20 år

Jeg har det på samme mode jeg har ALTID ulet hår lige meget hvad jeg gør. En dag fik jeg en komentar ,jeg er ikke stolt af det men, jeg råbte op i klassen at det ikke var ok ( og det er næsten stoppet kun min ex driller men det er som det er ) jeg opfordre ikke dig til det men prøv at sige det til dem eller sig det ril en voksen der kan sige det

  • ❤️❤️❤️, Pige, 16 år

Du er god nok som du er

  • Anonym, Dreng

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat