Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lov til at skifte skole??

Hej

Jeg har et virkelig stort PROPLEM mine forældre vil ikke give mig lov til at flytte skole og jeg er bare vildt ked af det fordi jeg føler mig slet ikke tilpas i klassen i frikvartererne går jeg tit alene rundt og føler også at jeg bliver vurderet på alt hvad jeg gør.

 

Der er også en pige i min klasse som heletiden var min ven da hun flyttede til min skole, men det var ligesom da hun lærte mig at kende var jeg klam og ikke vær at være sammen med.

 

Igår da jeg gik hen til fodboldbanen hvor alle andre end mig fra klassen spiller fodbold kom jeg hen for at kigge på men så sagde pigen ej skal du være med, og en dreng sagde Eeej.
 

Håber virkelig i kan hjælpe..:(

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej..
Min mor og papfar vil heller ikke lade mig skifte skole.. Jeg kom til den her skole sidste år, og lige fra starten har jeg følt mig virkelig dårligt tilpas, og som du også har skrevet så føler jeg at de dømmer mig på alt hvad jeg gør… Altså jeg har ikke det bedste forhold til min mor og har derfor svært ved, at fortælle hende hvordan jeg har det på min skole.
Mit bedste råd til dig vil være at du skal sætte dig ned med dine forældre, og virkelig beskrive i detaljer hvordan du har det på din skole, og hvad det er du er ked af… Hvis det ikke virker, så prøv og græd, ved godt det lyder lidt barnligt og sådan, men dine forældre kan sikkert ikke holde ud at se dig græde, når de ved de kan gøre noget ved det.
Hilsen mig

  • CT, 14 år

hej.. Noget jeg synes du skulle prøve ville være at snakke med en lære. Måske er der en lære du stoler lidt mere på end andre? Måske kan de hjælpe med at fortælle dine forældre at du ikke har det godt på den skole du går på nu.. Ellers så tag en dyb indånding, og så gå ind til dine forældre, og sig at du virkelig ikke har det godt. Du kunne evt. vise dem hvad du har skrevet her? Virkelig vis dem at du ikke har det godt. Det vigtigste er at du for snakket med nogen. Du skal ikke gå rundt med det her alene. Håber alt godt for dig, og at du for lov til at skifte skole. Knus Lou.

  • Louteas, 14 år

Hej pige!
Ej, hvor synd for dig at du føler dig så alene i din klasse. Det er jo slet ikke sådan det skal være!
Jeg tror det bedste du kan gøre i den her situation er simpelthen at snakke med nogen. Det kan godt være at det lyder lamt og bare noget alle siger, men jeg tror det er det der vil kunne hjælpe dig mest!
Dine forældre burde kunne forstå dig hvis du virkelig forklarer dem hvordan du har det, og at du ikke føler dig tilpas i din klasse.
Hvis du ikke er meget for at tage det op med dine forældre igen, kan du evt. snakke med en lærer, pædagog eller en voksen du stoler meget på, og som forstår dig.
Jeg håber at du får lov til at flytte skole, og at alt løser sig, så du får det godt igen<3
Knus

  • 2isbetterthan1, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat