Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Led dreng i klassen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde pige.
Det virker som om, at han overskrider mange grænser. Det er ikke godt. Jeg ved godt, at I ikke er teenagere endnu, men måske kan du bruge det til noget. Nogle gange, når teenagere flipper ud, er sure, snobbede osv., er det tegn på, at de har brug for at tale om et problem de har. Tror du, at ham drengen har et problem han gerne vil tale om? Måske føler han sig ensom, eller noget. Jeg har ikke situationen på tæt fod, så det jeg skriver er måske forkert. Jeg synes, at du skal tale med dine forældre om det. Måske burde du/I gøre din lærer opmærksom på, at drengen måske opfører sig sådan, fordi han har et problem derhjemme eller sådan noget.
Mvh. #1.

  • #1, 16 år

Hej anonyme pige

Det er rigtig træls, når én enkelt person ødelægger en hel klasse, fordi han opfører sig dårligt. Det kan gøre det rigtig trist at møde i skolen.

Er det noget, I har snakket om, dig og dine klassekammerater? Er det alle i klassen, der er enige om, at han er blevet et problem? Min erfaring er, at mobbere ofte mobber for at lokke en reaktion ud af deres ofre. Har I tænkt over, hvordan I reagerer, når han mobber jer?

Hvis I bliver provokeret af hans opførsel, så giver I ham det, han gerne vil have.

Har I overvejet at lave en aftale i hele klassen om at ignorere ham, når han mobber. I kan støtte hinanden, hvis nogen blive såret.

Har I bragt det op overfor jeres forældre? Måske kunne læreren eller jeres forældre kontakte hans forældre og tale om hans attitude frem for kun at snakke med ham om det? Det er sværere for ham at holde en “smart” attitude overfor sine forældre.

Kærlige Hilsner
Ham, der tilfældigt stødte på brevet

  • pdt, Dreng, 23 år

Hej den dreng har et problem han mobber andre fordi han ikke selv syndes han er god nok spørg din mor om hun vil snakke med din lærer ellers kan du selv snakke med din lærer og spørge om din lærer vil tage en snak med hans mor håber du kam bruge svaret

  • Emilie bb, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat