Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kønsidentitet og mobning

Hej, jeg er en person på 12 år,

og har de sidste par år tænkt på,

om jeg er transkønnet.

Jeg er kommet frem til

at det er sådan jeg har det,

men jeg ved ikke hvordan jeg skal springe ud.

Jeg har altid varet mejet drenge agtig

og anderledes fra alle.

Og da folk i klassen fant ud af at jeg ikke ville vare pige,

blev den mobning der allerade vare slem, slemmere.

Jeg håber det giver mening for den der læser,

da jeg er ordblind

og har svært ved at stave og sette punktum

Det var alt, tak for at do læste.

12 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig. Jeg synes du skal snakke med dine forældre om det, for de plager at være rigtig gode til at forstå. Du skal bare være dig selv. For jeg er sikker på at du er super sej, og så er det helt okay at være trans!

  • Anonym, Pige, 11 år

Kære du
Jeg mener at snakke med dine forældre kunne være en god idé. Måske føler du dig mere tryk med din onkel eller tante. Så kunne du også starte der. Men at få det sagt til nogen er altid en god start ❤️
Jeg synes det smukt at turde være sig selv, selvom det også kan være rigtig hårdt. Måske ville en ny skole med en ny start være en god idé.
Lige meget hvad skal du vide at du er lige præcis hvad det er meningen du skal være. Du behøver ikke ændre dig for andre folks meninger eller noget. Du lyder som en super sød dreng, og hvis det er det du føler dig sikker i, burde det være det du blev set som ❤️
Håber det her hjælper

  • Anonym, Pige, 17 år

Hej med dig. Jeg syndes det virker som virkelig alvorlig situation, du er i. Jeg syndes du skal tale med nogen om det. Helst en voksen. Måske en forældre, en lære, en bedsteforældre, eller måske bare en god ven. 😊 du skal også huske, at det er helt OK at være trans, og at du er god nok. Jeg har selv en veninde som er trans, og hun havde også rigtig svært ved at springe ud. Her er tre gode råd, jeg gav min veninde: 1 vær dig selv, og vær ligeglad med andres mening. 2 tal med nogen, måske bare en ven. 3 tænk at det er helt naturligt at være trans.

Håber jeg kunne hjælpe.
MVH pige 12 år❤️

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat