Brev

Ked af det

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 11 år
Er ked af og høre at du er ked af det så meget. Jeg har haft det præcis samme problem, at mange begynder og tale grimt til hinanden. Mit råd ville være og snakke med en lærer på skolen som du kender rigtig godt og så fortælle om problemet. For det bliver aldrig bedre hvis du ikke siger det til nogen.

  • C, Pige, 12 år

hej pige på 11 år
for det første er jeg virkelig ked af at høre om din situation… og det må også være rigtig svært at gå med alene?
jeg har det på samme måde, og føler at ingen snakker pænt til hinanden, og ja holder en masse udenfor 🙁
et godt råd er måske at snakke med din lærer… hvis du ikke vil sige det til læren ansigt til ansigt, kan du måske skrive det over lectio… og fortælle omkring din situation.
mit aller bedste råd er nok bare at komme ud med dine tanker til nogle, for jeg kan høre det må være virkelig svært at være dig lige nu.

ønsker dig alt det bedste i fremtiden <3
xx

  • anonym, Pige, 14 år

Kære pige på 11 år.
Det er synd for dig det der med skolen.
Synes du skal prøve at snakke med dine forældre om det.
De vil sikkert gerne hjælpe.
Håber det hjælper☺️

  • Tacos pigen, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat