Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke bare være ligeglad

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa.

Min mening er altså at hvis du har løst til at tage noget nyt på skal du gøre det! 🔒
Jeg kender nemlig selv dit dilemma, for da jeg gik i 2. Klasse begyndte jeg at gå med neglelak og smykker og den slags. Og på det tidspunkt var der ikke rigtig andre der gjorde det. Så jeg fik også nogle underlige blikke og kommentarer fra et par piger…
Og jeg forstår også at det med bare at ignorere det kan være svært – og det har jeg 2 råd til hvordan du kan hointere det.
Det 1. Råd er at ignorere det OGSÅ selvom at det irriterer dig.
Det 2. Råd er at hvis hun kommer med det der okkayy… agtige svar så sig f.eks “Synes du det ser mærkeligt ud? Jeg synes faktisk at det passer godt til mig”. På dem måde virker du selvsikker og smart. Så uden at tale grimt til hende så bare bliv ved med at holde fast i at det er din nye stil og du er flot i det – hvilket jeg i hvert fald er sikker på at du 100% er. Med eller uden hat. ❤️❤️❤️

Undskyld for det meget lange svar…
Vh mig 😌

  • Vil gerne hjælpe ❤️, Pige, 13 år

Du skal nok bare være mega lige glad med hvad andre synes. Jeg er selv 11 og har mega storer bryster (synes jeg selv) og jeg var bange for hvad andre ville sige. Men jeg har lært at jeg skal være mega lige glad med hvad andre siger.
Håber det hjalp og håber du få den stil du vil have.❤️

  • 11 årige mig, Pige, 11 år

Heey kendte det godt selv. Min veninde plejede at kalde mig alt muligt og sagde jeg ikke måtte have andre farver end sort, hvid og mørkeblå på, får ellers ville jeg se barnlig ud. Ærligt, det er jo helt dumt! Bare gør det alligevel. Ikke hver venner med nogen der snakker til dig og andre på den måde, det er jo helt pinligt.

  • Ja, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat