Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg synes ikke at jeg passer ind på grund af at jeg ikke er dansker

En masse folk laver sjov af min hudfarve og lave racistiske jokes om min nationalitet (jeg er asiat)

De kan sige at jeg spiser hunde, jeg er alt for gul & “kan du overhovedet se me de øjne du har”

jeg har bedt dem om at flinkt lade være, men det nytter ikke noget.

Jeg er gået i baglås, og jeg har brug for en hjælpende hånd..

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

prøv at finde nogen der behandler dig som du behadler dem og hvis det ikke går så så er det dem der laver fejlen fx jeg blev lidt drillet i dag fordi jeg er muslim

  • hej drengen, 9 år

Hej! Jeg er heller ikke selv dansker (er fra Afrika) og kan 100 procent forstå hvordan du har det, jeg får også de slags kommentarer. Her på det sidste er det blevet meget bedre, mest fordi jeg bare ignorer det. Det siger mest om dem selv, og synes nu det er mega sejt at være fra et andet land!

  • Aishla, Pige, 14 år

Hejsa

Modsat i din klasse har vi i min klasse mange forskellige nationaliteter. Polske, afrikanske, Franske jeg kan blive ved. Tal med dine forældre og lærer om at du ikke synes det er okay at de siger det til dig. Hvad de gør er racistisk. Og husk at mellem østen også er del af asien. Det skal nok blive godt igen. Bare søg hjælp hos en voksen som du stoler på

MVH Mig

  • Keglen, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat