Brev

Jeg kan ikke stoppe med at pile næse

Jeg kan ikke stoppe med at pile næse.

Det er et stort problem for mig i mit sociale liv
fordi folk ikke gider at være sammen med en
der piler næse og spiser det.

Jeg var også nødt til at skifte skole på grund af det.

Jeg håber at i kan hjælpe mivg

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Du kan have sådan nogle tynde vanter/handsker på, så er det nemlig svært at pille næse. Det kan godt være det ser lidt dumt ud og sådan, men du kan evt. sige at du fryser lidt om hænderne. Du behøver måske ikke have dem på i skolen, men bare derhjemme så kan du øve dig i ikke at pille næse.

  • sUM kIDdO, Dreng, 15 år

Tak for de gode råd. Jeg vil prøve dem alle. Tusind tak.

  • Ham der skrev brevet, Dreng, 13 år

Hejsa. Du kunne tage noget på dine negle, som gør fx. At man ikke bider negle da det smager dårligt, så det ville nok smage dårligt, når du tager din finger med snot i munden. Det stoppede min veninde. (: Kig på Google efter det neglelak, det er usynligt, så folk ville ikke kunne se det.

  • YEET, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat