Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg (føler) mig ensom og underlig

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg ved 100% hvordan du har det. Det ik særligt rart når nogen prøver at lave jokes mod en og man enligt ikke selv synes at det er sjovt det er helt forfærdeligt jeg har selv haft problemer med at jeg har været blevet mobbet bagtalt nogen gange slået eller andet jeg havde på et tidspunkt en veninde der overhovedet ikke kunne forstå på mig når jeg havde fået nok af det. Da jeg sagde det til hende sagde hun ej hvor er du bare sart men det er jeg jo ik så jeg lå og græd i min seng fordi at hun havde sagt det jeg tænkte på om Hun enligt havde ret i at jeg faktisk var sart. Så jeg besluttede mig for at prøve at lave om på mig selv det gjorde at jeg fik en masse nye venner fordi at jeg havde lavet mig om. Men så lang tid efter hende pigen havde kaldt mig sart gik mig og min bff sammen og talte så sagde jeg til hende at jeg i lang tid havde overvejet at lave om på mig selv hun sagde så at jeg ikke skulle gøre det fordi at jeg er helt perfekt som jeg er nu og at hvis folk ik kan lide mig så er det deres problem fordi at de mister et venskab med en helt fantastisk person jeg blev rigtig glad for at høre det

Det var en lille historie fra en periode i mit liv men mit råd vil nok være at tale med en af dine “veninder” om det sådan at der ikke er flere der kan rote sig sammen mod dig og du kan komme ud med din mening og hvis din veninde så siger noget sødt til dig eller noget positivt til dig og ikke hater på dig så ved du at det er en rigtig veninde og dem der så hater på dig de er så ik det værd og så hold dig til dem der er rar overfor dig så du kun har ægte venner og ik en hel masse falske PS (undskyld er ik særlig god til at sætte punktummer)

  • Tshh, 12 år

Hej pige på 12 år.
Jeg står lidt i samme problem. Du kan prøve at hive en af dem ud og tage en alvorlig snak med personen. (Det skal nok være den du stoler mest på) Du kan også finde dig nogle helt nye veninder. Hvis de ikke behandler dig ordenligt skal du ikke være sammen med dem. Du skal selvfølgelig heler ikke gå alene rundt, så det er altid en god ide at starte til noget nyt sport? En hel fjerde mulighed ( den er måske ikke så god) du kan finde nogle inde på en hjemmeside som denne, som har det samme problem, og måske komme i kontakt med dem 😉
En sidste ting. Jeg er sikker på at du er en vidunderlig person (du kan i hver ti fald ikke være, være end mig?) od det er godt at være underlig. Det er det der gøre en helt special!
Kh Mig

  • Mig, stol på dig selv!, 11 år

Hej,
Jeg er en pige på 14.
Og jeg havde også en periode hvor jeg havde det præcist ligesom at du beskriver der, jeg begyndte at skrive på en app (jeg kan ikke huske navnet lige nu) men det var en app hvor man kunne dele bøger man selv skrev med andre.
Så jeg delte alle mine tanker osv om hvordan jeg havde det og hvad de gjorde imod mig også udgav jeg den så de kunne læse den. Til at starte med havde de alle sammen dårlig samvidighed men nu er nogle af dem der gjorde det mod mig nogle af mine bedste venner.❤

  • Randompige123, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat