Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig ensom hele tiden :(

Jeg bliver kaldt røvhul og sorte abe, cokolade
jeg er lidt mørk i huden

men er bange for at blive drillet

jeg håber i forstår mig

tak for i lytter

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa
Det er virkelig tarveligt, at nogen kan finde på at sige sådan nogle ting.
Jeg er selv halv koreaner, og ved godt hvordan det er at føle sig lidt uden for mængden. Hvis de plager dig meget syndes jeg du skulle overveje at skrifte skole måske. Nogle gange siger folk også bare ting uden de overhovedet tænker over hvad de siger og om de sårer andres følelser.

  • hej, Pige, 14 år

Fuck dem! ik’ lyt til dem.

  • Anonym, Dreng, 14 år

Kære pige,
Jeg har også følt mig ensom en gang. Jeg følte at ingen forstod mig. Det at de kalde dig øgenavne pga. din hudfarve er meget groft og du kan måske gå til en lærer.
Det bedste mod ensomhed er at TALE OM DET! lad vær med bare at have det for dig selv, få det sagt til en du stoler på: en træner, bedsteforælder, mor/far, lærer eller pædagog.

Håber det hjælper! Du er ikke alene
MVH Jonathan

  • Jonathan H., Det er lige meget hvad mit køn er (men jeg er en dreng), 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat