Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er orblind og bliver mobbet med et…

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Sig det til dine forældre så tvinger du en voksen ind i det her jeg kender en ordblind og hun virker seriøst stolt over det
Er også selv blevet mobbet

  • Z, Dreng, 16 år

Hej dreng på 13 år.
Her er mine råd.
1. er sig det til dine forældre og forklar hvordan du føler når x siger det til dig, og hvad han siger til dig.
2. Sig det til din lærer din lærer fordi jeg tror helt sikkert at de gerne ville hjælpe dig med at sætte en stopper for at x mobber dig.
Til sidst ville jeg også bare sige det er okay at være ordblind. Der er rigtig mange der er. faktisk er jeg det også selv. Jeg syndes også du skal huske på. At hvis man er ordblind er man ikke dum man har bare læse/skrive vanskeligheder.
Jeg håber disse råd kunne bruges.
Hel og Lykke

  • Ordblind dreng, Dreng, 13 år

Hej med dig
Jeg er også ordblind men det kan være lige meget jeg vil bare sige at du måske kan få hjælp med din ordblindhed. Og ja snak med nogle om det fx læren eller dine forælder og kom i kontakt med nota det kan også hjælpe dig og håber du får det Beder og ikke bliver ved med at blive mobbet. Og husk der er mange kende det er ordblinde!

  • Den seje, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat