Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er bange for at være mig selv… :-(

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej jeg har også været i samme situation med at jeg blev nød til at ændre mig for at mine venner skulle kunne lide mig og mit råd er at prøv at sige til dem at du ikke er dig selv når du er sammen med dem og at du mere er den stille type og hvis de ikke kan acceptere det så er de ikke nogle gode venner

  • Hjjvh, 13 år

Hej.
Jeg havde engang nogenlund det samme problem, og det var ikke sjovt.
Selvfølgelig skal du være dig selv. Men det er jo også lige præcis det, der kan være SÅ svært. Du tænker nok en MEGET på alt det du kan miste, men hvis du ikke sætter foden ned og siger stop (til dig selv), kan du i sidste ende miste dig selv. Og det må ikke ske. Der har jeg været.
Hvis du føler, at der er nogen/nogle fra fik klasse, du føler bedre kan forstå dig end andre, så prøv at fortæl ham/hende/dem om dit problem og husk (alle) de vigtige detaljer. Fortæl din historie om, at du ikke havde nogle venner før og fik det, fordi du “spiller en rolle”. Måske skulle du prøve med en stille og lidt upopulær person i klassen. De er for det meste sødere, mere forstående, nede på jorden osv. Dig og den/de person/personer du vælger kan sammen få kontrol over problemet og finde en god løsning. Jeg hjælper dig bare lidt på vej. Du skal nok klare det.
Hvis det ikke hjælper at “slå dig sammen” med en fra din klasse, kan du prøve at bede om hjælp fra din lærer, eller hvis det heller ikke funker, så kan du måske skifte skole. Jeg skifted også engang skole, og det klarede jeg okay. (Ja, jeg har prøvet mange ting.) Men start helst med elev- eller lærer-løsningen.
1000 gange hel og lykke fra mig af.
(Hm. Jeg føler, at jeg har skrevet meget levende.) Mvh. #1. 🙂

  • #1, 16 år

Hejsa. Hvis du begynder at få det meget værre synes jeg du skal snakke med dine forældre om det. Ellers flyt skole, jeg synes heller ikke jeg er mig selv mere hvis jeg er lidt mig selv kigger alle folk lidt mærkeligt og det er lidt svært. Hvis det var mig ville jeg snakke med nogle face 2 face. Men har du nogle venner? Kh den der hjælper

  • hjælpsomme pige fra fyn, 1 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat