Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg bliver mobbet

Hej Børnetelefonen

Jeg er en dreng på 14 år og for godt et halvt år siden var jeg kærester med en der nu er blevet til en dreng (jeg er til piger)

og nu mobber mine “venner” mig med at jeg har vært kærester med…

Men dengang vi var kærester var hun jo en pige…

hvad kan jeg gøre

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej, det lyder uheldigt. Du kan jo ikke vide at din tidligere kæreste havde lyst til at skifte køn og det er ikke okay for dem at drille dig om det, hvis du synes det er for meget.
Du burde stå op for dig selv og sige for eksempel: Hey, gider I godt stoppe nu?
Forklar situationen og sig at du vidste ikke at hun ville skifte køn, og om de godt kunne lade være med at drille dig om det en gang for alle, fordi du synes virkelig ikke at det er sjovt.
Hvis de bliver ved, er det bedre at finde nogle andre venner – fordi rigtige venner burde respekterer ens grænser når man siger stop og det er ikke fedt for dig at gå rundt og føle dig utilpas med dem.
Du burde også snakke om det med dine forældre eller måske en lærer. Det er slet ikke pinligt at fortælle det til voksne mennesker, fordi det er godt at snakke med nogen om det som er forstående og kan hjælpe. Held og lykke!

  • Hjælper, Pige, 18 år

hej, det lyder til som er noget jeg selv har oplevet
jeg sagde det til dem der mobbede mig og de stoppede
men prøv at sige det her til dem hvis du ikke hved hvad du skal sige:
“hey gider i godt at stoppe med det der pis, tænk hvis det var jer selv.
I har ikke ret til at sige de der ting til mig for jeg viste ikke om at hun ville skigte køn..”
det skal nok lukke munden på dem.
det virkede for mig..
knus og held og lykke fra den pige der har oplevet noget ligende… 12 decmeber 2019

  • pigen der har oplevet noget ligende, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat