Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre

Jeg er en pige på 11.

 

Jeg har skiftet skole fordi jeg blev mobbet og nu føler jeg det sker igen.

Jeg har svært ved at tale med mine forældre om det

fordi jeg aldrig synes de lytter til mig.

Mine forældre er næsten altid sure og skælder hele tiden ud.

 

Så hvad skal jeg gøre?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Jeg tror det ville hjælpe dig meget hvis du tog ind til det der hedder headspace. Headspace er en slags forening som ligger rund omkring i forskellige byer. hos headspace kan du komme ind om snakke med en voksen/ældre person som kan give dig råd og selvtillid.
Det tror jeg jeg ville gøre hvis jeg var i din situation. jeg har ikke selv prøvet det men jeg har hørt at det skulle være rigtig godt.
håber du for det bedre i fremtiden, at du finder ud af hvad du skal gøre ved dem der irritere dig.
held og lykke, jeg håber at du kan bruge mit råd

  • solen, 15 år

Hej pige på 11.
Har du prøvet at snakke med din lære omkring problemet?
Jeg tror din lære ville kunne hjælpe dig med at komme ind i fællseskabet på din nye skole. Prøv at snakke med dine nye klassekammerater, snak om jeres interesser, det kan være i for noget tilfældes, fx en fritidinteresse, dyr eller naturen. Luk dig lidt op. Du kan godt. Jeg tror på dig.

  • smølf, 17 år

Jeg synes du skal tale med dine forældre når de flader mere til ro, altså en dag hvor de ikke er så sure. Eller hvis du har nogle ældre kusiner så kan du tale med dem. Eller så kan du tale en af dine rigtig gode venner/ven/veninde fra din gamle skole

  • Anonymous, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat