Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp!

Hej,

Jeg bliver ofte holdt ude af mine veninder,

og ved ikke hvad jeg skal gøre.

De vælger andre end mig,

og nogle spreder rygter om mig

fx med at jeg har bagtalt mine veninder.

Og denne her pige som jeg ikke engang er venner med,

tror at vi er venner

og den ene dag syntes hun at vi er “besties”

og den ande dag vælger hun nogen andre over mig

og så tredje dag er hun sur eller fornærmedt

at jeg stod up for migselv.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.

At droppe dem ville ikke være så godt,

fordi så ville jeg ikke have venner den næste måned.

Jeg går i 6 klasse i en skole fra 0-6 klasse

så jeg skal på ny skole efter sommerferien.

Hjælp mig!!

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 12 år
Du kunne måske spørge hende der som siger at du er bestie med, så kan du spørge hende om hun i virkeligheden godt kan lide dig, så hvis hun godt kan så kan du sige at du gerne ville være venner med hende..
Håber du forstår, er ikke så god til og forklare:)
Held og Lykke
Kh mig

  • Den søde:), Pige, 12 år

Hej med dig.

Det er virkelig ubehageligt at blive hold ude af sine venner, det kan virkelig være hårdt, også at få det sagt. Rigtig godt du skriver end til os, vi gør vores bedste for at kunne hjælpe bedst muligt<3

Når mine venner holder mig udenfor så plejer jeg at sige "hey venner nu føler jeg mig overset" du kan tage en lille snak med dem om, at i måske kunne øve jer sammen i at give alle lige meget opmærksomhed, og så stå sammen om at i bliver hørt lige meget.

Jeg har også prøvet, at der er kommet rygter om mig. Det er meget ubehageligt synes jeg, rygter kan opstå på så mange måder og det er ikke så rart, men husk det er kun dig der kender sandheden, og det kan du jo sige til de andre, at det jo faktisk kun dig der kan sige hvad du har gjort og ikke har gjort, sagt og ikke har sagt. Så kan du fortælle dem hvad sandheden er, og at hvis de er i tvivl om noget er et rygte eller ej, at så kan de spørge dig ad.

Angående den veninde der ikke helt selv kan finde ud af om i er bedste venner eller ej, i skal måske bare være venner og ikke ligefrem bedste venner. Jeg forstår godt at det er lidt irriterende, jeg ville også være forvirret over at den ene dag er på en måde, og næste dag noget helt andet, du kan måske sige til hende at du er lidt forvirret så i kan prøve at forstå hinanden.

Og selvfølgelig skal du kunne stå op for dig selv, og så godt at du gør det og kan det! Det er rat godt gået. Du kunne prøve at lære hende din veninde det også, hvor vigtigt det er at stå op for sig selv, hvis du synes om den idé<3

Du klare det pisse godt det er jeg sikker på! Du skal nok klare dig end til sommerferien, jeg tror på dig<3 du er en skøn pige, og det kan ingen tage fra dig!

Hel og lykke med den nye skole efter ferien. Det skal nok blive godt, jeg håber du får det godt der, du får sikkert nogen nye dejlige venner og veninder<3

Pas på dig selv:)

Venlig hilsen

  • N#, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat