Brev

HJÆLP!!!

Hej,

jeg er en pige på 13 år.

jeg bliver drillet af alle drengene fra min klasse.
De siger en masse nedadene ting til min.
Eksempel:
– hvordan går det luder?
– Hvorfor er du så grim!!!

Det er seriøst ikke særlig sjovt længer, fordi det har varet i 2 måneder.

Kh pige på 13 år

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa. Jeg er 14 og har oplevet det samme som dig.
Du skulle klart sige det til dine tætteste veninder, hvis INGEN siger noget til dem i din klasse, så skal det altså stoppet hvis du ikke bryder dig om det!
Du kunne kontakte en lærer. Snak med dine forældre om det og de ville sikkert skrive hjem til de drenge der.

Du skal gøre det, som du mest føler du vil gøre.
Ordet ”luder” er ihvertfald ikke et rart ord for os piger!
Drengene skal stoppes, for det mobning og ikke drilleri. Det har varet i 2 måneder.

  • Belse, Pige, 14 år

du kan sige det til din mor og/eller far, eller din lærer. Du skal bare ignorere dem fordi det sikkert godt kan lide dig og gerne vil være din ven eller kæreste. Men det er ikke i orden! Snak med dine veninder om det og sig fra over for dem. Hvis i holder sammen skal det nok stoppe

  • Vegansk ostemad, Pige, 12 år

Snak med dem, og hvis de ikke lytter (det jeg gjorde) så råb af dem og sig sådan noget som “Hvordan ville du have det med st blive kaldt luder?! Var? Det er ikke så rart.

  • Heeej, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat