Brev

Hadeside på insta

Jeg har set en hadeside på insta

det er ik om mig eller nogen fra min klasse
det er en pige fra en klasse under mig.

Har i nogen ideer til hvad man kan gøre?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har prøvet det samme problem før

vores løsning var at finde en voksning og dem som hater og tag en snak med så de kan få fjernet siden fra insta det er overhovedet ikke i ordnet at man mobber på den måde personen kan nemt føle sig alene, bange og ked af det på grund af dette.

  • Skygge drengen, Dreng, 15 år

Hej
Jeg vil lige starte med at sige at det er så godt af dig at du vil hjælpe hende!! Det gør mig helt glad at der er sådan nogle som dig!
Men mit råd er helt klart at sige det til dine forældre og lærere, at der er den der insta hade side mod hende der går i en klasse under dig. Hun bliver højst sandsynlig mobbet og har det rigtig dårligt.
Hvis du har mod på det, kan det også være du måske skulle tage fat i hende og spørger ind til hvad der foregår, dog kan hun nok godt virke ret afvisende og sige du ikke må gøre eller sige noget som helst til nogen. Men self bliver du nødt til at hjælpe hende mod hendes mobning, sp du bliver nødt til at fortælle det til dine forældre så I sammen måske kan kontakte lærerene på en god måde
Held og lykke til jer begge

  • Anonym, Pige, 16 år

hej
du skal blokere brugeren og få dine venner til at gøre det også. flere der blokere den brugere, begynder Instagram og lukke ned for den bruger

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Er du gamer eller gambler? Få gode råd her

Der er rigtig mange børn og unge, der spiller online spil, gamer eller dyrker esport. Mange har det som en fritidsinteresse, hvor de hygger sig med deres kammerater eller online venner. Men hvis det bliver til en afhængighed, så er det et problem, du skal have hjælp til.

Hvis du gamer rigtig meget, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan kan jeg game mindre? Jeg føler mig ensom, hvordan får jeg venner i klassen? Jeg bliver udelukket, når jeg spiller, hvad skal jeg gøre?

Når man gamer støder man også på muligheden for at gamble. Men hvad er forskellen egentlig? Og hvad gør man, hvis man er blevet afhængig af at gamble?

Her kan du finde gode råd, du kan se film om, hvordan andre kom ud af deres afhængighed eller du kan prøve testen, og få en fornemmelse for om gamingen eller gamblingen fylder for meget i dit liv.

 

Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig. Trin for trin hjælp

Er dine private billeder blevet delt?