Brev

Fra den smukkeste pige i klassen til kranalarm

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

snak med dine lærer om det eller forældre 🙂

  • Anonymous, 15 år

Hvis jeg var dig ville jeg tage det ind af det ene ører og ud af det andet
Jeg ved godt det er svært at gøre det men prøv ellers gå til en lærer eller voksen og fortæl dem om hvordan DU føler det men husk altid på hvem DU er og ik hvad andre kalder eller sige om dig

  • Sofusoglouise, 12 år

Jeg har set at der er mange der skriver “sig det til dine forældrer” og “sig det til din lærer”, men det er ikke altid man kan snakke med en voksen…(no hate) Jeg har selv haft situationer hvor man bare ikke kan sige det til en lærer eller forældre. Jeg forslår at du skal forblive rolig og tage en lille snak med dem fra din klasse. Så snart din klasse stopper, stopper også dem du møder på gaden. Hvis ikke de stopper kan du måske skifte skole eller klasse. Sry for sådan en langtrukkent besked. Håber dig alt det bedste. Hilsen fra en pige på 13

  • Anonym bruger -13 år, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat