Brev

Forkert hudfarve

Hej er en pige på 14, med forældre fra Afrika (og har selv boet i Afrika nogle år også).

Vi snakker helt normalt dansk (bare med en accent), og ser os som danskere. Men det synes mine klassekammerater ikke jeg er.

Dagligt bliver jeg kaldt ting og sager som nutella-hud, perker, hende med lort i ansigtet, neger, slave… er så træt at det. Når de siger det her til mig griner jeg altid bare lavt, selvom jeg slet ikke synes det er sjovt. Men ligeså snart jeg vender mig om bliver jeg mega ked af det.

Der er ingen andre fra Afrika på skolen, men i min klasse er der en fra et land i Asien, som godt kan forstå mig, men vi er ikke så tætte endda.

Hver gang nogen ser os snakke sammen kommer de hen og siger “nå men her har vi jo indvandrende, og så siger de alt muligt med sådan “perker-stemme” og det er bare så irreterende.

For at være ærlig ville jeg hellere bo i mit hjemland i Afrika, selvom det er mere utrygt og organiseret…i det mindste var jeg glad der.

Synes ærlig talt Danmark er meget uaccepterede på fremmede, og andre kulturer, og føler at ingen vil have mig her. Ikke på grund af min personlighed men pga min HUDFARVE.

Havde engang en veninde, som var så dansk man kunne blive, men hun vil ikke rigtig være sammen med mig fordi folk sagde ting som “ej der har vi jo ying og yang, få din slave til at gøre det for dig” osv til hende. Så nu har jeg ikke nogen venner, sådan rigtigt. Jeg er så ensom, føler ikke der er et eneste sted på kloden jeg høre til.

Jeg tror det bliver bedre i gymnasiet for der er der mennesker der rent faktisk har bare en lille smule hjerne og situationsfornemmelse, men her i folkeskolen ved jeg ikke hvad jeg skal gøre for at overleve de sidste år i folkeskolen.

Please hjælp! Mange tak

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

prøv at vise dem du ik syntes det er sjovt. ik grin. fortæl dem det ik er sjovt… det er seriøst så respektløst at jeg bliver sur… sig fra vær stærk selvom det kan være hårdt. kender mange der blir kommenteret på på amme måde pga deres hudfarve og ingen syntes inderst inde det er sjovt..

  • idk:), Pige, 13 år

Jeg synes, at du burde stå op for dig selv. Det er ikke i orden, at folk siger sådan noget, og de har de da bare overhovedet ikke lov til! Det skal du ikke finde dig i.

Jeg forstår godt, du bliver ked af det, det ville jeg også blive, selv om jeg ikke har oplevet noget i den stil før. Du skal vide, at det slet ikke er normalt at folk er på den måde. Jeg ved ikke, hvad for nogle personer det er, der er i din klasse! Som en kommentar jeg har læst også nævnte, så forstår jeg altså ikke racisme. De burde ikke have lov til at kalde andre sådan noget.

Jeg ville helt ærligt stå op for mig selv. Give dem et par meninger eller to. Måske skulle du prøve at flytte skole. Prøv at tal med dine forældre om det. Det ville jeg helt klart gøre hvis jeg var dig.

Du skal huske på, at der ikke er noget galt med dig eller din hudfarve. Overhovedet ikke. Enten kan du prøve at overleve de sidste år i folkeskolen, hvilket nok skal gå hvis bare du øver dig i at stå op for dig selv og sætte de andre på plads, ellers så kan du flytte skole. Det er stadig ikke for sent, og jeg tror, at du ville finde nogen meget bedre mennesker at være sammen med.

Håber dig det bedste,
cc

  • cc, Pige, 16 år

Hej, det er mig der har skrevet brevet, 1000 tak for de mange søde svar! tak til alle jer andres svar, har prøvet at sige fra de sidste par dage, de har ikke sagt noget til mig idag, nok fordi de blev så chokerede over at jeg stod op for migselv. Tak for at få mig til at indse at det slet ikke var så slemt som jeg troede! De begynder nok at drille mig igen men det er rigtig dejligt at være uden problemer lige nu!
Kh. Pigen der skrev brevet❤️

  • Pigen der skrev brevet, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat