Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig lidt dum

Hey.

Jeg har en rigtig god veninde.

Hun er VIRKELIG klog,

men når jeg er sammen med hende føler jeg mig ret dum.

Fordi når jeg siger der er noget jeg ik forstå

kan hun finde på at sige: “Argh lige meget,

det giver mening din hjerne ik forstår det.”

Og det går mig ret ked af det:(

Ved ik om jeg skal sige det til hende?

11 år
Svar fra andre

Børn

Jeg føler med dig.
Jeg havde en veninde som HELE tiden snakkede om EN filmserie i vores venskab var hun den der heletiden snakkede og jeg lyttede så hvis jeg endten spurgte ind til noget eller skulle bare lige få det forklaret en gang til blev hun irriteret, og hvis jeg prøvede at snakke om noget jeg intresserede mig for grinede hun bare eller sagde ting som “du plejer ellers aldrig at sige noget, er du syg?” (for sjov selfølgelig men jeg blev alligevel ked af det for jeg er slet ikke så stille derhjemme🙃) Alle er forskellige. Jeg prøvede flere gange at tage det op hvor det blev slået hen. Jeg kontaktede mine forælde og de kontaktede hendes forældre. der gik lige et par frikvarterer med dårlig stemning men bagefter var vi gode venner igen.

Prøv at snak om det eller find noget du er klog på, eller et spil du er god til som i begge spiller eller noget i den stil. prøv at drej snakken væk fra det hun er klog på.

håber det hjalp<3

  • M, hjælper, Pige, 14 år

Damn thats sucks . Men helt ærligt b, du fortjener en ven der ikke behandler dig sådan

  • Hedtemor, Pige, 21 år

Min veninde kan også finde på at sige sådan noget, bare find dig en ny veninde måske.
Hav en god dag.
Hilsen to kloge piger.

  • 2 piger, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat