Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er i tvivl

Hej jeg er en pige på 11 år.

 

Det er en dreng i min klasse som siger grimme ting til mig og nogle gange sparker mig.

 

Jeg har sagt det til min lærer men er i tvivl om det vil hjælpe. Problemet er at min mor og hans mor er gode venner,og det vil jeg helst ikke ødelægge.

 

Hjælp mig hvis i kan????

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

hej det jeg syndes du skal gøre det at snakke med den mor om det. Det vil ikke ødelægge deres venskab tvært imod det er bare godt de er venner så kan de nemer snakke sammen. Håber det hele løser sig.

  • sofia2005, 12 år

hej jeg syntes at det er vigtigt for dig at det stoppes det lyder meget som mobning og det er ikke rart er selv blevet mobbet i mange år og sådan noget skal bare ikke ske jeg syntes at du skal gå til dine forældre med det og se om det bliver bedre jeg er sikker på at du nok skal klarer det og hvis din mor og hans mor ikke forbliver venner så er det ikke din skyld eller dit ansvar held og lykke med det men jeg ved at det nok skal gå

  • psyk C, 13 år

Hej villle lige sige at det er selvfølgeligt ikke i orden at sparke og sige grimme ting så det skal der jo gøres noget ved. Så ja fortæl det til en lære eller dine forældre. Det med hans mor og din mord forhold tror jeg næppe bliver ødelagt. De for sikkert bare taget en snak om hans opførsel og så skulle han forhåbeligt forstå og stoppe med at opføre sig på den måde.

  • Pige der vil hjælpe! 14 år, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat